Προτεραιότητα η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Θέμης Μπάκας είναι πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οταν ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματός μας, επεσήμανε την αναγκαιότητα να αλλάξουμε.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή της παραίτησής του, εστίασε στην «ανάγκη να εφεύρουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορέσει με σεμνότητα και ανοιχτά μάτια να διαβάσει τις νέες αντιθέσεις και τα νέα ρεύματα της κοινωνίας, τις νέες προκλήσεις της εποχής, και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες εκείνων που θέλει και έχει ταχθεί να εκπροσωπεί».

Με γνώμονα την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα, την αναγκαιότητα της ανανέωσης μας και της ουσιαστικής γείωσης μας με την κοινωνία (συλλόγους, επιμελητήρια, επαγγελματικές ομάδες, κοινωνικές ομάδες, τοπική αυτοδιοίκηση, επιστημονικές οργανώσεις κ.λπ.) -πήρε τη σχετική εντολή με ευρεία πλειοψηφία από τη βάση του κόμματος μας ο πρόεδρος μας, Στέφανος Κασσελάκης.

Ως εκ τούτου, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μονόδρομος. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη λαϊκή εντολή. Να αναδιοργανωθούμε  χωρίς καμιά χρονοτριβή. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα, τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα.

Διότι, δυστυχώς, υφίσταται κι αυτή η (αρνητική) πλευρά. Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να μας επιστρέψουν στην εσωστρέφεια και στις φράξιες, που το μόνο που έχουν ως αποτέλεσμα είναι η κοινωνία να παραμένει αβοήθητη, ανυπεράσπιστη στο έλεος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ε, λοιπόν, όχι! Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο που έχουν πάρει. Δεν θα χάσουμε την καθημερινή αντιπολίτευση και την υποβολή προτάσεών μας για μια καλύτερη ζωή, ασχολούμενοι με έωλες εσωκομματικές διεκδικήσεις.

Υπενθυμίζω ότι, μετά από την επισήμανση του φυσικού μας ηγέτη, του Αλέξη Τσίπρα, που μας έφερε όλους στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, πως «η μάχη για τις ιδέες δεν ορίζεται από την καρέκλα που κατέχει κανείς», κάποιοι, όταν έχασαν την ηγεσία, θέλησαν να φύγουν και να πάρουν τις έδρες που ανήκουν στο κόμμα μας. Και κάποιοι άλλοι, νυχθημερόν, περιφέρονταν και περιφέρονται σε τηλεοπτικά πάνελ, πράττοντας ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Εκαναν αντιπολίτευση στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στις πολιτικές της!

Και είναι επίσης ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρός μας, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προειδοποίησε ότι τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι εύκολα για κανένα μας. Ο,τι κι αν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές. Ζούμε σε μια περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων, σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον, σε μια περίοδο γεωπολιτικών εντάσεων και προκλήσεων.

Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι συντεταγμένες μας πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτες. Η πίστη στις αξίες μας. Η προσήλωσή μας στη δημοκρατία και την ελευθερία, που είναι συνώνυμο της Ελλάδας. Η αλληλεγγύη. Η αγάπη για τον άνθρωπο.  Η ενότητα. Το «εμείς» πάνω από το «εγώ», είναι δρόμος για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες.

Είναι περισσότερα όσα μας ενώνουν από όσα μας χωρίζουν !

Υπό το πρίσμα αυτό, μια διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη του κόμματος, αλλά και τους φίλους και τις κοινωνικές ομάδες που θέλουμε να εκπροσωπούμε, είναι άμεση προτεραιότητα.

Κι αυτό προκειμένου να αποτελέσουμε τον βασικό κορμό για την προοδευτική αντεπίθεση και τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης με αντίστοιχο πρόσημο.

Η προοδευτική παράταξη του τόπου, όπως πάντα στην Ιστορία, θα πρέπει να είναι οδηγός σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια.
Και ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα την εκφράζει, μπορεί να γίνει ξανά η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!