Επιστολή Κυριακίδου σε υπουργούς Υγείας ΕΕ: Πρόταση δωρεάς εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων σε χώρες με κρούσματα

«Η αλληλεγγύη είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση παγκόσμιων απειλών για την υγεία. Βασιζόμαστε στα κράτη μέλη για να στηρίξουν τους Αφρικανούς εταίρους μας στη διαχείριση».

ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΙΘΗΚΩΝ

H επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, απέστειλε επιστολή προς τους υπουργούς υγείας της ΕΕ για τα σχέδια δωρεάς εμβολίων και θεραπευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της mpox (ευλογιά των πιθήκων).

«Η αλληλεγγύη είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση παγκόσμιων απειλών για την υγεία. Βασιζόμαστε στα κράτη μέλη για να στηρίξουν τους Αφρικανούς εταίρους μας στη διαχείριση» αναφέρει με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Η Στέλλα Κυριακίδου στην επιστολή αναφέρει ότι «αρκετά κράτη μέλη και τρίτες χώρες έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να δωρίσουν δόσεις σε πληγείσες χώρες και την Αφρική. Οι ευρωπαϊκές δωρεές θα έχουν πιο άμεσο αντίκτυπο εάν συντονιστούν και διοχετευτούν με τη δοκιμασμένη προσέγγιση Team Europe, όπως έγινε με επιτυχία κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid 19».

 

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι υπηρεσίες μου απευθύνθηκαν στους εκπροσώπους του συμβουλίου της HERA για να ρωτήσουν σχετικά με την πρόθεσή σας να δωρίσετε εμβόλια και θεραπευτικά φάρμακα για την mpox και τις διαθέσιμες ποσότητες για δωρεά με προθεσμία πριν από τα τέλη Αυγούστου.

Όπως γνωρίζετε, υπάρχει μια κοινή σύμβαση-πλαίσιο προμήθειας με την εταιρεία Bavarian Nordic και μπορείτε να προμηθευτείτε περισσότερα εμβόλια mpox και για σκοπούς δωρεάς» προσθέτει, σύμφωνα με το newsbeast, η επίτροπος υγείας και ασφάλειας τροφίμων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Οι ιταλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Σε νέα κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κασσελάκης βρίσκεται σε σύγχυση», τι λέει η ομάδα των «87»

Καρκίνος πνεύμονα: Άρχισαν οι πρώτες δοκιμές εμβολίου mRNA

Αγρίνιο: Πυροσβεστικό όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά ηλικιωμένο

Πάτρα: Ένταση στην Κανακάρη για διπλοπαρκάρισμα, έκρηξη Στριφτούλια για υπέρμετρη αυστηρότητα της Τροχαίας