Πάτρα: Χάνονται 90 προσλήψεις ανέργων άνω των 55 ετών στο Δήμο

Ο Δήμος Πατρέων υπολόγιζε στις 90 προσλήψεις για να καλύψει κενά στις υπηρεσίες του

Πάτρα

Αλαλούμ με το πρόγραμμα στήριξης ανέργων 55+ της ΔΥΠΑ επικρατεί το τελευταίο διάστημα και από χθες σε δήμους της χώρας, μεταξύ αυτών και στον Δήμο Πατρέων, η σύγχυση έχει κορυφωθεί.

Το τελευταίο διάστημα είχε διαδοθεί η φήμη στους δήμους ότι θα σταματήσει το πρόγραμμα στήριξης ανέργων άνω των 55 ετών. Μέσω του προγράμματος, οι δήμοι προχωρούσαν σε μια σειρά από προσλήψεις όπου μάλιστα ήταν και χρηματοδοτούμενες. Χθες το πρωί, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε ανακοίνωση όπου διαψεύδει αυτές τις φήμες, επισημαίνοντας δε ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά με αυξημένους πόρους και αυξημένες θέσεις.

«Το Πρόγραμμα, ενώ κάλυπτε αρχικά 10.000 ανέργους, έχει διευρυνθεί και σήμερα καλύπτει 26.500 ανέργους. Η τελευταία αύξηση των θέσεων κατά 5.000 έχει επιπλέον δημοσιονομικό κόστος 156 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος του συνολικού προγράμματος ανέρχεται πλέον στα 626 εκατ. ευρώ» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Η ανακοίνωση κατέληξε λέγοντας πως το υπουργείο «βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και τη ΔΥΠΑ, ώστε εντός του 2025 να επεκταθεί το πρόγραμμα, όπως συνέβη κατ’ επανάληψη το 2022, το 2023 και πρόσφατα τον Αύγουστο του 2024».

Η «Π» ήρθε σε επικοινωνία με τον Δήμο Πατρέων, καθώς είναι γνωστό πως είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πρόσληψη 90 ατόμων άνω των 55 ετών, οι οποίοι μάλιστα αν δεν παρουσιάζονταν οι τελευταίες εξελίξεις θα έπιαναν δουλειά το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε η «Π», χθες το πρωί παρελήφθη από τον Δήμο ένα έγγραφο με αποστολέα τη ΔΥΠΑ που ενημέρωνε ότι παρόλο που έχει κατατεθεί αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα, δεν θα προχωρήσουν οι προσλήψεις αλλά και πως θα απορριφθούν όλες οι αιτήσεις, «αφού φαίνεται ότι πάρθηκε μια πολιτική απόφαση για περικοπές».

Αυτό σημαίνει ότι σε όποιους δήμους δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων, τότε δε θα πρέπει να περιμένουν νέους εργαζόμενους.

Η δημοτική αρχή παρακολουθεί στενά το θέμα και μάλιστα ενημερώθηκε ότι στις 28 Αυγούστου στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ θα συζητηθεί το ζήτημα, καθώς αφορά εκατοντάδες δήμους όλης της χώρας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς ισχύει, με τη δημοτική αρχή να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς υπολόγιζε στις υπηρεσίες των 90 ατόμων που περίμενε να προσληφθούν.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ακριβότερη η φοιτητική στέγη, με «καπέλο» 10% φέτος τα διαμερίσματα

Ναυάγιο στη Σικελία: Βρέθηκε νεκρή η 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς

Καρκίνος πνεύμονα: Άρχισαν οι πρώτες δοκιμές εμβολίου mRNA

Αγρίνιο: Πυροσβεστικό όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά ηλικιωμένο

Πάτρα: Ένταση στην Κανακάρη για διπλοπαρκάρισμα, έκρηξη Στριφτούλια για υπέρμετρη αυστηρότητα της Τροχαίας