Καλές επιδόσεις από την Δ. Τουρλή στο Παγκόσμιο της Κίνας

Τουρλή

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Luoyang της Κίνας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας Εφήβων / Νεανίδων. Η χώρα μας συμμετείχε στα αγωνίσματα ταχύτητας με τους Δέσποινα Τουρλή που ανηκει στον ΠΟΠ, Σπύρο Θεοχάρη, Αλέξη Μάγκλαρη, Λεωνίδα Τσανταρολάκη υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Λάμπρου Βασιλόπουλου.

Την Παρασκευή Θεοχάρης και Μάγκλαρης αγωνίστηκαν στο Σπριντ, με τον πρώτο να καταλαμβάνει την 28η θέση στους προκριματικούς (με χρόνο 10.409) και να προκρίνεται για το 1/16 Τελικού όπου αποκλείστηκε από τον Βρετανό Oliver Pettifer. Ο Μάγκλαρης κατέλαβε την 34η θέση στο αγώνισμα (10.658 στους προκριματικούς).

Τσανταρολάκης και Θεοχάρης αγωνίστηκαν σήμερα στην Ατομική Χρονομέτρηση 1000μ. καταλαμβάνοντας την 24η (1:04.047) και την 26η (1:04.304) θέση αντίστοιχα επί συνόλου 38 αθλητών.

Αξιοσημείωτη η επίδοση 59.875 του Αυστραλού Tayte Ryan στον τελικό του αγωνίσματος, που συνιστά νέο παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων στα 1000μ, ρίχνοντας για πρώτη φορά στην κατηγορία τον χρόνο κάτω από το ένα λεπτό!

Χθες Σάββατο, η Τουρλή αγωνίστηκε στην Ατομική Χρονομέτρηση 500μ καταλαμβάνοντας την 20ή θέση με χρόνο 37.603, ενώ σήμερα συμμετείχε στο Κέιριν. Εκεί είχε την ατυχία να συναντήσει στην πρώτη σειρά των προκριματικών τις Cuadrado, Wallace και Cenci οι οποίες ήταν και οι αθλήτριες που κατέκτησαν τα τρία μετάλλια του αγωνίσματος.

Η αθλήτρια του ΠΟ Πάτρας συνέχισε όμως στα ρεπεσάζ, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση στην σειρά της και προκρίθηκε για το 1/2 τελικού, όπου με την 6η θέση δεν κατάφερε να προκριθεί για τη συνέχεια, καταλαμβάνοντας τελικά τη 12η θέση στο αγώνισμα.