Πόπη Τσαπανίδου: Την Παρασκευή ορκίζεται στη θέση του Όθ. Ηλιόπουλου

Την Παρασκευή αναμένεται να δώσει τον οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο, το πρόσωπο που θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα, στη θέση του κ. Ηλιόπουλου.

Τσαπανίδου

Επαναλαμβάνει τις εργασίες της η Βουλή, την τρέχουσα εβδομάδα.

Για την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα διατεθούν δύο ημέρες, Τετάρτη και Παρασκευή.

Την Τετάρτη η έναρξη της Βουλής

Με την έναρξη της συνεδρίασης, την ερχόμενη Τετάρτη, θα ανακοινωθεί στο Σώμα η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα. Την Παρασκευή αναμένεται να δώσει τον οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο, το πρόσωπο που θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα, στη θέση του κ. Ηλιόπουλου.

Πρώτη επιλαχούσα του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία έως αυτή την ώρα αυτή δεν έχει δημοσίως δηλώσει κώλυμα ή άρνηση, για την ανάληψη της βουλευτικής ιδιότητας. Σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα και η εκλογική νομοθεσία για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας, κυρία Τσαπανίδου θα ενημερωθεί επισήμως από τη Βουλή, την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το iefimerida, το ενδεχόμενο να εισέλθει στη βουλή η Πόπη Τσαπανίδου, στενή συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, έχει σημάνει συναγερμό στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την δεδηλωμένη πρόθεση του Στέφανου Κασσελάκη να καταλάβει εκείνος την έδρα, αφού παραιτηθούν όλοι οι ενδιάμεσοι επιλαχόντες.

Την ερχόμενη Πέμπτη εισάγεται στη διαρκή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ξηρασία και λειψυδρία απειλούν παραγωγή και τουρισμό – Ο πρώην αντιπρύτανης μιλά στην «Π» και εξηγεί γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο

Πάτρα: 37χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της με χάπια στην πλατεία Βουδ

Χαλκιδική: Παρέμβαση εισαγγελέα εφετών για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

Βιασμός 16χρονης στον Κολωνό: Πώς αντέδρασε ο γιος του 44χρονου, νέες φρικιαστικές αποκαλύψεις

Τα οικονομικά μέτρα που θα περιλαμβάνει το «καλάθι» της ΔΕΘ, πού προσανατολίζεται το κυβερνητικό επιτελείο ΒΙΝΤΕΟ