Χαλκιδική: «Αρνήθηκα να αγοράσω το μηχάνημα, ήταν παλιοσίδερα» – Αποκαλυπτική μαρτυρία

Υποστηρίζει ότι με 250 ευρώ μπορεί κανείς να πάρει βεβαίωση καλής λειτουργίας ανεξαρτήτως της κατάστασης στα λούνα παρκ.

Χαλκιδική

Συγκλονιστικές είναι οι νέες πληροφορίες αναφορικά με το λούνα παρκ του θανάτου στη Χαλκιδική με ιδιοκτήτη άλλου λούνα παρκ να προχωρά σε πολύ σοβαρές καταγγελίες στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του ήταν αποκαλυπτικές καθώς όπως αναφέρει το μοιραίο παιχνίδι προοριζόταν για παλιοσίδερα και πως όταν του προτάθηκε να το αγοράσει, εκείνος αρνήθηκε: «Ήταν παλιοσίδερα, δεν θα έβαζα ανθρώπους πάνω».

Στη συνέχεια, υποστηρίζει ότι με 250 ευρώ μπορεί κανείς να πάρει βεβαίωση καλής λειτουργίας ανεξαρτήτως της κατάστασης των μηχανημάτων. Ο πολύ γνωστός, στον χώρο, επιχειρηματίας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, τόνισε πως θέλησε να μιλήσει για να καταγγείλει απαράδεκτες συνθήκες και πρακτικές που υφίστανται εδώ και δεκαετίες καθώς όπως είπε «πρέπει κάποια στιγμή το απόστημα να σκάσει».

Όσον αφορά το μηχάνημα στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης πριν λίγες ημέρες, ο επιχειρηματίας αποκάλυψε πως του είχε προταθεί να το αγοράσει από συγκεκριμένο επιχειρηματία. Μετέβη στην Κατερίνη για να το ελέγξει και το είδε τόσο σε λειτουργία όσο και ενώ αποθηκευόταν για να γίνει σκραπ: «Εγώ δε θα έβαζα ποτέ ανθρώπους να κάτσουν πάνω σε αυτό το μάτσο από παλιοσίδερα», προσθέτει.

Παράλληλα, καταγγέλλει πως η συγκεκριμένη κατασκευή δε φτιάχτηκε σε πιστοποιημένη, σοβαρή τεχνική εταιρεία αλλά σε γκαραζιέρη της γειτονιάς, με αποτέλεσμα να μην παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια. Όπως εξηγεί, κανείς δεν έχει άδεια και διαπίστευση από κατασκευάστρια εταιρεία ενώ στους επαγγελματίες του χώρου είναι γνωστό πως με ένα τηλεφώνημα και 250 ευρώ μπορεί να βρεθεί μηχανικός για να υπογράψει ό,τι του υπαγορευθεί χωρίς να μπει καν στον κόπο να ελέγξει τα μηχανήματα.

«Θα κάνω τα πάντα για να τιμωρηθούν»

Ο πατέρας του 19χρονου αδικοχαμένου Γιάννη συγκλονίζει για ακόμη μια φορά με την δύναμή του και την αποφασιστικότητά του να αποκαλύψει την αλήθεια.

Ειδικότερα, ο ίδιος μίλησε στην κάμερα του MEGA και αρχικά είπε: «Παλεύω γιατί ξέρω πολύ καλά τον τρόπο που λειτουργεί ο μηχανισμός, που λειτουργεί η δικαιοσύνη, υπηρεσίες από το οργανωμένο κράτος. Προσπαθώ με δικούς μου ανθρώπους, με δικά μου στοιχεία να βοηθήσω την εισαγγελία, τη δικαιοσύνη να φτάσουν πιο γρήγορα στο αποτέλεσμα και να ασκήσει επιτέλους διώξεις σε όλους αυτούς που κατά την άποψή μου για κανένα λόγο δεν θα έπρεπε να είναι ελεύθεροι σήμερα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τώρα προσπαθώ με το δικό μου τρόπο με τις δικές μου θυσίες και στη μνήμη του παιδιού μου να επισπευσθούν όλα αυτά, κάνοντας οτιδήποτε πρέπει για να τιμωρηθούν αυτοί που δεν λογαριάζουν τις ζωές των ανθρώπων.

«Δεν θέλω να ορκιστώ πολύ στον Θεό είναι ιερό και τώρα που παραδώσαμε εκεί το παιδί μας εκεί. Είναι ακόμα πιο ιερό. Όμως δεν θα μου ξεφύγει κανένας. Θα τους συνθλίψω με κάθε τρόπο. Αυτό το συστηματάκι το πληρώνει ο λαός. Ματώνει με τα 800 ευρώ και «σας παίρνουμε και τα παιδιά όποτε θέλουμε», ας πάει ο κύριος Μητσοτάκης να το εφαρμόσει στην Ουγκάντα. Εδώ είναι Ελλάδα, εδώ στέλνουμε τα παιδιά μας να μορφωθούνε, παλεύομε πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες σε φόρους κάθε μήνα αφήνοντας τα ψίχουλα να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας».

Αναφορικά με το εάν του δόθηκαν εξηγήσεις τόνισε πως η δικαιοσύνη ήταν «άφαντη»: «Κανένας, ούτε κάν το στοιχειώδες κομμάτι της στήριξης, που πληρώνει εκατομμύρια το ελληνικό δημόσιο σε μια ψυχολογική υποστήριξη στα δυο μου παιδιά. Που ήταν παρόντες στο έγκλημα του παιδιού μου. Που είδαν τον αδερφό τους με ανοιγμένο το κρανίο. Νεκρό σε δύο δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει κανείς Έχω το θάρρος αλλά και το θράσος να μιλήσω για μια απέραντη αλητεία».

Η ζωή του άτυχου αυτού άνδρα άλλαξε για πάντα από τη στιγμή που του είπαν στο τηλέφωνο τι συνέβη στο παιδί του: «Με κάλεσε η μητέρα του και μου είπε τσιρίζοντας ‘Γιώργο σκοτώθηκε το παιδί μας. Μας σκοτώσανε το παιδί’. Και απευθείας ο δεύτερος γιός μου πήρε το τηλέφωνο και μου είπε ‘μπαμπά, χτύπησε ο Γιάννης’. Προσπάθησε να με κρατήσει ψύχραιμο «αλλά αναπνέει, έχει χτυπήσει πάρα πολύ». Μετά πήρε το τηλέφωνο ένας άλλος, μου είπε μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ με την οικογένεια. Δεν μου έλεγε κανείς ότι το παιδί χάθηκε».

Διαβάστε επίσης:

 

Κολωνός: Όσα κατέθεσε η 16χρονη που βιάστηκε από τον πατέρα του πρώην συντρόφου της

Αιγιάλεια: «Ραβασάκια» από το Δήμο για ακαθάριστα οικόπεδα, δεν γλύτωσε ούτε ο παπάς!

Ξηρασία και λειψυδρία απειλούν παραγωγή και τουρισμό – Ο πρώην αντιπρύτανης μιλά στην «Π» και εξηγεί γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο

Δίκη για το Μάτι: «Στη θάλασσα μας χτυπούσαν κάτι ξύλα, μετά έμαθα ότι ήταν πτώματα»