Η αλήθεια για την κλήση αν πίνεις καφέ στο αμάξι – Τι ισχύει για μπουφάν, σαγιονάρες και… στολές!

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν αστειεύεται…

καφέ

Tο καφεδάκι στο αυτοκίνητο, αυτή η τόσο απλή και καθημερινή συνήθεια τιμωρείται από την τροχαία.

Και μην νομίζετε πως την γλιτώνουν όσοι δεν είναι του καφέ, αφού και χυμοί και αναψυκτικά, ακόμα και το αθώο νεράκι φέρνουν ροζ χαρτάκι ή για τους πιο τεχνολογικά εξελιγμένους κλήση με sms και στην θυρίδα του gov.

Το διοικητικό πρόστιμο είναι 100 ευρώ, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θα χάσει και το δίπλωμα του, αφού η βεβαίωση της παράβασης φέρνει απώλεια διπλώματος για 30 ημέρες.

Ο ΚΟΚ αναφέρει: ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς.

Αυτό το ίδιο άρθρο είναι που φέρνει και τα πρόστιμα σε μία σειρά άλλες παραβάσεις, όπως την χρήση κινητού, καθώς αν κρατάμε τηλέφωνο αποκλείεται να κρατάμε και το τιμόνι με τα δυο μας

Απαγορευτικό όμως υψώνει ο Κώδικας και στα ρούχα τα βαριά, μπουφάν και αδιάβροχα, παλτά και γούνες.

«Πρόκειται για μια συνήθεια που μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο, είναι εύκολα κατανοητό ότι ένα χοντρό και όχι τόσο άνετο μπουφάν μπορεί να περιορίζει το φάσμα κινήσεων του οδηγού, με αποτέλεσμα να παρακωλύεται ο έλεγχος του τιμονιού. Αδιαμφισβήτητα, το να φορά κανείς ένα μπουφάν στο αυτοκίνητο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα δεχθεί πρόστιμo, ωστόσο για την ασφάλεια τόσο τη δική σας, όσο και των υπόλοιπων ανθρώπων στον δρόμο καλό θα είναι όταν οδηγείτε να μην φοράτε το μπουφάν», αναφέρει δημοσίευμα του in.gr.

Με αυτό το πρόστιμο κινδυνεύουν όμως και άλλοι, ποιοι; Όσοι ή καλύτερα όσες οδηγούν με γόβες, αφού και αυτές εμπίπτουν στα αντικείμενα που εμποδίζουν τον χειρισμό του ΙΧ , όπως άλλωστε και οι σαγιονάρες το καλοκαίρι.

Ένα άλλο πρόστιμο που αν αρχίσει να εφαρμόζεται το σίγουρο είναι πως θα βρει χιλιάδες παραβάτες οδηγούς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι αυτό για το τσιγάρο. Aν το πετάξεις πληρώνεις, λέει ο ΚΟΚ.

Κάπου εδώ είναι μάλλον σίγουρο πως όσοι παρακολουθούν το βίντεο θα έχουν ελληνοπρεπώς μοιράσει μια χαρακτηριστική ελληνικότατη χειρονομία με αποδέκτη τις οθόνες τους. Στο σαλόνι όλα καλά, στον δρόμο φάσκελα και λοιπές αβρότητες λεκτικές και όχι μόνο που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες οδηγούς κοστίζουν και 100 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 10 ημέρες.

Τώρα μία άλλη πρόβλεψη, όχι όμως του ΚΟΚ, αλλά του νόμου που μπορεί να σοκάρει τους οδηγούς αφορά μια κατάσταση που μάλλον όταν θα πιαστεί ο υπαίτιος το λιγότερο που θα τον νοιάξει είναι το πρόστιμο.

Mιλάμε για τις προσωπικές επαφές σε ένα αυτοκίνητο, εκεί ο ποινικός κώδικας προβλέπει πως: όποιος εν γνώσει προσβάλλει βάναυσα τη γενετήσια ευπρέπεια άλλου με πράξη γενετήσιου χαρακτήρα που ενεργείται ενώπιον του τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας. Αν η πράξη του προηγούμενου εδαφίου ενεργείται ενώπιον προσώπου νεότερου των δεκαπέντε (15) ετών τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία (3) έτη ή χρηματική ποινή.

Αν λοιπόν κάποιος σας μηνύσει επειδή σας είδε να ερωτοτροπείτε στο ΙΧ πέρα από την ντροπή κινδυνεύετέ ως και με φυλάκιση.

Διαβάστε επίσης:

 

Σαλαμίνα: Με ποινικό παρελθόν ο επίδοξος βιαστής – Εχει κατηγορηθεί και από άλλες κοπέλες

Οσα μας μαθαίνει ο κατακερματισμός του ΣΥΡΙΖΑ: Ενώνονται τα χίλια κομμάτια της κεντροαριστεράς;

Σχολεία: Τι αλλάζει με τις απουσίες, επιστρέφει η πενθήμερη αποβολή, αυστηρές οι ποινές για το κινητό

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου 1885 ο Γκότλιμπ Ντέιλμερ πατεντάρει την πρώτη μοτοσικλέτα, δείτε τι άλλο συνέβη