Δημήτρης Πεγλερίδης: «Να δώσουμε μια νέα πνοή και δυναμική στον στίβο»

Ο νυν γενικός γραμματέας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου Δημήτρης Πεγλερίδης μίλησε για τους στόχους του εάν εκλεγεί πρόεδρος στην Ενωση.

Πεγλερίδης Ο Δημήτρης Πεγλερίδης υποψήφιος για την προεδρεία στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου

Ο νυν γενικός γραμματέας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου Δημήτρης Πεγλερίδης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου κι αναφέρεται στο πρόγραμμα και στους στόχους του. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης προς τον αθλητισμό της Βόρειας Πελοποννήσου, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου. Η πολυετής μου εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού, σε συνδυασμό με το πάθος μου για την προώθηση και την ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους, με ωθεί να διεκδικήσω αυτή τη θέση. Στόχος μου είναι να ενισχύσω την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας, προωθώντας τη συνεργασία, την καινοτομία και την αειφορία. Πιστεύω στη δύναμη του αθλητισμού να ενώνει και να ενδυναμώνει τις τοπικές κοινωνίες, και δεσμεύομαι να εργαστώ ακούραστα για τη βελτίωση των συνθηκών και των ευκαιριών για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες της περιοχής μας».
Καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού και την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων, επισημαίνοντας πως «μπορούν να υιοθετηθούν διάφορες στρατηγικές όπως:
1. Ενίσχυση της Χρηματοδότησης και Υποδομών σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, την τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού και την Κεντρική Διοίκηση
• Αύξηση χρηματοδότησης: Εξασφάλιση μεγαλύτερων χρηματοδοτήσεων μέσω κρατικών επιχορηγήσεων, χορηγιών από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
• Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων: Ανάπτυξη νέων και αναβάθμιση υφιστάμενων αθλητικών υποδομών για να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα προπονήσεων και διοργάνωσης αγώνων.
• Υποστήριξη μικρότερων σωματείων: Παροχή εξοπλισμού και πρόσβασης σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε σωματεία με περιορισμένους πόρους.
2. Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Προπονητών σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και το Σύνδεσμο Προπονητών στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων
• Συνεχής εκπαίδευση προπονητών: Δημιουργία προγραμμάτων επιμόρφωσης για προπονητές, με νέες τεχνικές και προπονητικές μεθόδους, ώστε να μπορούν να αναδείξουν το μέγιστο δυναμικό των αθλητών τους.
• Συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα: Ανάπτυξη συνεργασιών με πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς φορείς για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον αθλητισμό.
3. Προώθηση και Προβολή του Κλασσικού Αθλητισμού
• Αξιοποίηση των μέσων ενημέρωσης: Προβολή των αθλητικών εκδηλώσεων και των επιτευγμάτων των αθλητών μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης και κοινωνικών δικτύων, για να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα και η προσέλευση νέων αθλητών.
• Διοργάνωση τοπικών και περιφερειακών αγώνων: Καθιέρωση τακτικών αγωνιστικών διοργανώσεων, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, που θα προσελκύσουν νέους αθλητές και θα ενδυναμώσουν την κοινότητα.
4. Ενίσχυση της Συνεργασίας Μεταξύ Σωματείων
• Δικτύωση σωματείων: Προώθηση της συνεργασίας και της ανταλλαγής γνώσεων και πόρων μεταξύ των σωματείων για την ενίσχυση του κλασσικού αθλητισμού.
• Συνεργατικές διοργανώσεις: Οργάνωση κοινών διοργανώσεων μεταξύ σωματείων, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και την ενίσχυση της αλληλεγγύης στον αθλητισμό.
6. Προγράμματα Υγείας και Ευεξίας σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα και τους φυσικοθεραπευτές
• Ενίσχυση της φυσικής κατάστασης: Δημιουργία προγραμμάτων φυσικής κατάστασης και αποκατάστασης για τους αθλητές, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμών και να βελτιωθεί η συνολική τους απόδοση.
• Ψυχολογική υποστήριξη: Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής σε αθλητές για να διαχειρίζονται καλύτερα το άγχος και τις απαιτήσεις των αγώνων.
Η εφαρμογή αυτών των στρατηγικών μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού και να ενισχύσει την αθλητική κοινότητα στην περιοχή ευθύνης μας».
Καταλήγοντας ο Δημήτριος Πεγλερίδης αναφέρει: «Ζητώ την υποστήριξή των σωματείων της περιοχής μας και την καθολική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 2ας Σεπτεμβρίου 2024, σε αυτή την προσπάθεια για να φέρουμε νέα πνοή και δυναμική στην Ένωση μας».