Οι Όμιλοι σε Α και Β Κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας, πως έγινε ο διαχωρισμός των ομάδων

Το σύστημα διεξαγωγής, τι ισχύει για την κανονική περίοδο και τι για τα play-offs και play-outs

ΕΠΣ Αχαΐας

Από την Επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣ Αχαΐας έγινε ο διαχωρισμός των Ομίλων σε Α’ και Β’ Κατηγορία. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Α’ Κατηγορία οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο Ομίλους ως εξής:

Α ΟΜΙΛΟΣ: Ατρόμητος Λάππα, Ατρόμητος Πατρών, Αχαϊκή, Αχαιός Σαραβαλίου, Δάφνη, Διαγόρας, Δόξα Νιφορεΐκων, Πανμοβριακός, Πυρσός και ΑΕ Ροΐτίκων.

Β ΟΜΙΛΟΣ: Αιγείρα/Ακράτα, Αρης Πατρών, Αστέρας Λεοντίου, Εθνικός Πατρών, Ηρακλής Πατρών, Θύελλα Πατρών, Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, Νίκη Προαστείου, Πάτραι και Πήγασος.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το πρωτάθλημα θα αρχίσει 21-22 Σεπτεμβρίου. Στην κανονική περίοδο θα διεξαχθούν σε δύο γύρους 18 αγωνιστικές. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου θα παίξουν ακολούθως μεταξύ τους όλες μαζί μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων με χαρακτήρα play-offs σε 14 αγωνιστικές και όποια κόψει πρώτη το νήμα θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια.

Οι τελευταίες 6 ομάδες κάθε Ομίλου θα παίξουν μεταξύ τους πρωτάθλημα ενός γύρου με χαρακτήρα play-outs σε 11 αγωνιστικές και οι τέσσερις τελευταίες θα υποβιβαστούν στη Β’ Κατηγορία.

Από την κανονική περίοδο θα μεταφερθεί η βαθμολογία διαιρούμενη δια τρία σε play-offs και play-outs.
Αντίστοιχα στη Β’ Κατηγορία οι ομάδες σύμφωνα με πληροφορίες χωρίστηκαν σε δύο Ομίλους ως εξής:

Α ΟΜΙΛΟΣ: Αναγέννηση Πατρών, ΑΕ Αρόης, Αστέρα Μιντιλογλίου, Αστέρας Τσουκαλεΐκων, Ατλας, Δίας Σαραβαλίου, Δόξα Παραλίας, Ικαρος Λακκόπετρας, Ικαρος Πετρωτού, Λιμνοχώρι, Πύρρος Ισώματος, Σταροχώρι, Τριταία και Φαραΐκός.

Β ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕ Αιγίου, Αετός Ρίου, Απόλλων Εγλυκάδας, Αργυρά, Αστέρας Τέμενης, Αχιλλέας Καμαρών, Δαβουρλής Κ92, Ζαβλάνι, Θύελλα Αιγίου, Καλάβρυτα, Πανιώνιος/Αχιλλέας, Πάτρα 2005, Φλόγα Ροδιάς και Φοίνικας Ζήριας.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Η σέντρα θα γίνει 28-29 Σεπτεμβρίου και οι πρωταθλήτριες ομάδες κάθε Ομίλου θα εξασφαλίσουν την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από τη 2η έως την 5η σε κάθε Όμιλο ξεχωριστά θα παίξουν μεταξύ τους στα play-offs σε μονό γύρο τριών αγωνιστικών διεκδικώντας μία ακόμη θέση ανόδου.

Συνεπώς από κάθε Όμιλο θα ανέβουν οι πρωταθλήτριες και μία ακόμη, συνολικά τέσσερις ομάδες. Αντίστοιχα οι τελευταίες ομάδες κάθε Ομίλου στην κανονική περίοδο θα υποβιβαστούν στη Γ’ Κατηγορία.

Οι τρεις επόμενες κάθε Ομίλου θα παίξουν ξεχωριστά σε μονό γύρο μεταξύ τους στα play-outs και μία ακόμη από κάθε μίνι-Ομιλο θα υποβιβαστεί στη Γ’ Κατηγορία. Συνολικά από τη Β’ στη Γ’ Κατηγορία θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες.

Όπως στην Α’ Κατηγορία έτσι και στη Β’ θα μεταφερθούν με τον ίδιο τρόπο οι βαθμοί από την κανονική περίοδο σε play-offs και play-outs.