Αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρέπεμψε Πολάκη και «87» στο συνέδριο

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δεν σήκωσε το γάντι τελικά, αφού παρά τα αιτήματα Πολάκη, Γεροβασίλη και «87» για προσφυγή στην βάση για εκλογή αρχηγού, ο ίδιος παρέπεμψε οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία στο συνέδριο, στις 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Χανίων είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μία πρόταση μομφής θα τραυμάτιζε το κόμμα, οπότε η εσωκομματική κάλπη είναι μονόδρομος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Αντζολέτου, η εσωκομματική αντιπολίτευση άσκησε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη πως «ρευστοποιεί» το κόμμα αλλά ο πρόεδρος δεν σήκωσε το γάντι να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία στο συνέδριο του κόμματος, στις 6 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιχειρήσει να προσεγγίσει τον βουλευτή Χανίων, άλλοτε στενό σύμμαχό του, με την κίνηση για επανένταξη του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επανένταξη του κυρίου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας δρομολογήθηκε μετά τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού.

«Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά», δήλωσε ωστόσο ο κ. Πολάκης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στην αμφισβήτηση της ηγεσίας.

Πηγή: skai.gr