Πάτρα: Δικάζεται ο Διονύσης Πλέσσας για δάγκωμα σκύλων

Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας κατηγορείται ως υπαίτιος για τις δύο υποθέσεις, όπως και για αρκετές άλλες παρόμοιες, αφού βρίσκεται εντός των αρμοδιοτήτων του η σωστή διαχείριση των αδέσποτων ζώων της πόλης.

Πάτρα

Το κατώφλι του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών θα περάσει αύριο το πρωί ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Πατρέων ως κατηγορούμενος για δύο επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε συμπολίτες.

Ο Διονύσης Πλέσσας κατηγορείται ως υπαίτιος για τις δύο υποθέσεις, όπως και για αρκετές άλλες παρόμοιες, αφού βρίσκεται εντός των αρμοδιοτήτων του η σωστή διαχείριση των αδέσποτων ζώων της πόλης.

Στην πρώτη υπόθεση που θα εκδικαστεί, ένας άνδρας είχε δεχθεί επίθεση από αδέσποτο σκύλο στις 4 Φεβρουαρίου 2021 στις 2 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, το θύμα ενώ επέβαινε στο μηχανάκι του, είχε σταματήσει στον κόκκινο σηματοδότη στη συμβολή των οδών Γλαύκου και Ευβοίας. Τότε, ένας αδέσποτος, λευκός μεγαλόσωμος σκύλος τού επιτέθηκε, δαγκώνοντάς τον στη γάμπα και την κνήμη του αριστερού κάτω άκρου, με συνέπεια να υποστεί ο τελευταίος σωματικές κακώσεις (έξι βαθιά θλαστικά τραύματα ως εξ αμβλέος- νύσσοντος οργάνου προκληθέντα, διαμέτρου 0,2 εκ έως 0,3 εκ. περίπου τα πέντε εξ αυτών, και ένα μεγίστης διαμέτρου 1,6 εκ. περίπου, κατά την αριστερή άνω πρόσθια κνημιαία χώρα, και δύο σχετικώς βαθιά θλαστικά τραύματα τραύματα ως εξ αμβλέος- νύσσοντος οργάνου προκληθέντα, διαμέτρου 0,3 εκ και 0,5 εκ περίπου, κατά την αριστερή οπίσθια άνω κνημιαία χώρα).

Στη δεύτερη υπόθεση (24 Ιανουαρίου 2023) αν και είναι γνωστό ότι στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκύλων, εκ των οποίων τυγχάνει κάποιοι να είναι επιθετικοί προς τους περαστικούς, ο κ. Πλέσσας κατηγορείται πως δεν μερίμνησε, ως όφειλε, για την έγκαιρη περισυλλογή των σκύλων αυτών και τον εγκλεισμό τους σε κατάλληλο χώρο του Δήμου, με αποτέλεσμα κατά την ως άνω ημερομηνία, ομάδα έξι σκύλων να κινηθεί επιθετικά εναντίον μιας κοπέλας. Ενας εκ των σκύλων δάγκωσε την κοπέλα στον δεξί μηρό, προκαλώντας της σωματική κάκωση.

Και στις δύο περιπτώσεις, το κατηγορητήριο της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πατρών αναφέρει ότι από αμέλεια του κ. Πλέσσα και δη από έλλειψη της προσοχής, που όφειλε, μπορούσε και ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει ως εκ του επαγγέλματός του, δεν προέβλεψε το αξιόποινο αποτέλεσμα της πράξης του και προκάλεσε σε άλλον σωματικές κακώσεις και δεν μερίμνησε για την έγκαιρη περισυλλογή των σκύλων και τον εγκλεισμό τους σε κατάλληλο χώρο του Δήμου.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εμπρησμός η φωτιά στο Γηροκομειό, η «Π» αποκαλύπτει το πόρισμα πραγματογνώμονα

Εκλογές νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Παύλος Πολάκης

Σοκάρει η δίκη στη Γαλλία: Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας ΦΩΤΟ

Γαλλία: Ο Μακρόν διόρισε πρωθυπουργό τον Μισέλ Μπαρνιέ

Ναυάγιο στη Σικελία: «Μαρτυρικός» θάνατος για τα θύματα, τι έδειξε η νεκροψία σε 4 σορούς