Πάτρα: «Εμπρηστικοί» Λιμενικοί…για τον εμπρησμό του ΙΧ του Κεντρικού Λιμενάρχη

Αστοχη και σπασμωδική κίνησης μερίδας συνδικαλιστών του Λιμενικού Πάτρας. Προδικάζουν το αποτέλεσμα της υπό εξέλιξης έρευνας για τον εμπρησμό του ΙΧ του Κεντρικού Λιμενάρχη.

εμπρησμό

Την αντίδραση της Ενωσης Λιμενικών Κεντροδυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Πάτρα, προκάλεσε το δημοσίευμα της «Πελοποννήσου» για την εμπρηστική ενέργεια στο αυτοκίνητο του κεντρικού λιμενάρχη Πατρών Λάζαρου Χανουμίδη, στις 8 Αυγούστου.

Πάτρα: Στην «Π» ο Λιμενάρχης Πατρών για τη φωτιά στο ΙΧ του, τι κατέγραψε κάμερα ασφαλείας ΦΩΤΟ

Η κλήση στελεχών του Λιμενικού -μεταξύ των οποίων και μέλη της εν λόγω Ενωσης- από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής για κατάθεση στο πλαίσιο της προανάκρισης, με αφορμή την αναφορά του δημοσιεύματος πως «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το κίνητρο της επίθεσης ενδέχεται να ‘’κρύβεται’’ σε μετακινήσεις στελεχών του τοπικού Λιμενικού Σώματος», οδήγησε τους εκπροσώπους της τοπικής συνδικαλιστικής οργάνωσης στην αποστολή εξωδίκου στην «Π».

Σε αυτό γίνεται αναφορά σε ψευδή συκοφάντηση του συνόλου του ΛΣ που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών, διαδίδοντας ψευδή γεγονότα και κρίσεις που θίγουν την προσωπικότητα, την ηθική και την επαγγελματική τους υπόσταση. Επιπλέον, αναφέρεται πως η εφημερίδα υπονόησε ευθέως ότι τα στελέχη του ΛΣ ως επαγγελματικού κλάδου χρησιμοποιούν ανήθικες και παράνομες μεθόδους για την προάσπιση των επαγγελματικών τους συμφερόντων. Μάλιστα καλείται ν’ ανακαλέσει στο σύνολό τους τις συκοφαντικές και δυσφημιστικές, για το Λιμενικό Σώμα, αναφορές.

Διευκρινίσεις: Ο δημοσιογράφος, και εν προκειμένω η υπογράφουσα, δεν εκφράζει προσωπική κρίση. Από την ανάγνωση του «επίμαχου» σημείου, ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει πως δεν πρόκειται για υιοθέτηση πληροφοριών, αλλά καταγραφή τους. Αναφορικά με τα περί ψευδούς συκοφάντησης των στελεχών του ΛΣ και της επικαλούμενης στοχοποίησης του κλάδου για χρήση «ανήθικων και παράνομων μεθόδων», η απάντηση είναι σαφής. Τόσο η υπογράφουσα όσο και η «Π», πολλάκις κατά το παρελθόν, έχουν αναδείξει, με εκτενή ρεπορτάζ και αφιερώματα, το έργο των υπηρετούντων στο ΛΣ–ΕΛΑΚΤ, σε τοπικό επίπεδο.

Κατά συνέπεια, κρίνονται ως άστοχα τα όσα καταλογίζονται!

Ερωτήματα:

– Γιατί οι συνδικαλιστές σπεύδουν να προδικάσουν το αποτέλεσμα μιας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη;

– Από πότε η καταγραφή γεγονότων, η μετάδοση πληροφοριών και στοιχείο σε υπό διερεύνηση υπόθεση, αποτελούν «ψευδή γεγονότα και κρίσεις που θίγουν την προσωπικότητα, την ηθική και την επαγγελματική υπόσταση»;

– Αίσθηση μάλιστα προκαλεί το γεγονός πως δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από την Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας), που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των λιμενικών, παρά το γεγονός ότι, όπως πληροφορήθηκε η «Π», δέχθηκε «πιέσεις». Τα δικά της μέλη δεν «θίχτηκαν»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εμπρησμός η φωτιά στο Γηροκομειό, η «Π» αποκαλύπτει το πόρισμα πραγματογνώμονα

Το καλοκαίρι του 2024 το πιο ζεστό που καταγράφτηκε ποτέ στη Γη, τα ρεκόρ που καταρρίφθησαν

«Μαϊμού» Shein στην Πάτρα; Η Κινέζικη πλατφόρμα λιανεμπορίου διαψεύδει ότι έχει φυσικό κατάστημα

Καμπάνια για καφέ και με «υπογραφή» Πάτρας: Επικοινωνιακό μπαράζ της Εστίασης κατά της κυβέρνησης

Αίγιο: Μέλη συμμορίας έστειλαν στο νοσοκομείο ιδιοκτήτη καταστήματος ΒΙΝΤΕΟ

Νεκρή σε τροχαίο στη Ζάκυνθο αδελφή πρωταθλητή πυγμαχίας

Πάτρα-Street Food and Music Fest ’24: Δύο συναρπαστικά τριήμερα γεμάτα γεύση και μουσική