Στόλτενμπεργκ: Καλεί την Κίνα να σταματήσει να υποστηρίζει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία

«Καλώ την Κίνα να σταματήσει να υποστηρίζει τον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας».

Στόλτενμπεργκ

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ έκανε έγκληση στην Κίνα να πάψει να υποστηρίζει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και δήλωσε πως η βοήθεια από το Πεκίνο είναι ένας παράγοντας σημαντικός για τη συνέχιση του πολέμου.

«Η Κίνα έχει φθάσει να διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο όσον αφορά τη δυνατότητα της Ρωσίας να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, σε δημοσιογράφους στο Όσλο. «Η Κίνα είναι αυτή που δίνει τη δυνατότητα να παραχθούν πολλά από τα όπλα που χρησιμοποιεί η Ρωσία».

Προειδοποίησε την Κίνα ο Στόλτενμπεργκ

Ο Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι η συνεχής τροφοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία από το Πεκίνο μπoρεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα συμφέροντα και στη φήμη του.

«Καλώ την Κίνα να σταματήσει να υποστηρίζει τον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας», δήλωσε. Η Κίνα είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει «κακόβουλες» και προκατειλημμένες παρόμοιες δηλώσεις που είχαν γίνει από το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το iefimerida, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τον Ιούλιο πως δεν θέλει η Κίνα, η οποία έχει μια «άνευ ορίων» σύμπραξη με τη Ρωσία, να ενεργήσει ως μεσολαβητής, όμως εξέφρασε την ελπίδα ότι το Πεκίνο θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση επί της Μόσχας για τον τερματισμό του πολέμου.

 

Διαβάστε επίσης:

Κτηνωδία σε κτηνοτρόφο στην Κρήτη: Του έκοψαν τη γλώσσα και τον πυροβόλησαν

Συνελήφθη εμπρηστής για δυο πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, σήμερα στον Ανακριτή

Αναστάτωση από καπνούς σε ακτινολογικό κέντρο στην Πάτρα – ΦΩΤΟ

Καταθέτει η κόρη της Ζιζέλ Πελικό: «Ο πατέρας σου με νάρκωνε για να με βιάζει»

Ολα τα σενάρια για τις αλλαγές στις συντάξεις χηρείας, ποιους αφορούν