Νέα Αριστερά: Το Success Story που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ αφορά τις ελίτ

Ανακοίνωσή της Νέας Αριστεράς

Νέα Αριστερά

«Το Success Story που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν αφορά την πλειοψηφία των πολιτών αλλά τις ελίτ. Τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους εκλεκτούς φίλους του συστήματος Μητσοτάκη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του κόμμα της Νέας Αριστεράς.

«Όσον αφορά τους πολίτες, τις νέες και τους νέους, τους εργαζόμενους, την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, ψίχουλα και μπαλώματα.

Καμία ουσιαστική παρέμβαση για την ακρίβεια που συνεχίζει να αφανίζει τα εισοδήματα των πολιτών. Εμμονή στην επιδότηση της ακρίβειας και μέτρα που δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο για να καλύψουν τον πληθωρισμό που η κυβέρνηση έχει αφήσει ανεξέλεγκτο. Καμία κουβέντα για μείωση του ΦΠΑ, ούτε καν στο λάδι όπως διέρρεαν από το κυβερνητικό επιτελείο το περασμένο διάστημα.

Αντί για σχέδιο αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης, χαΐδεμα στους ιδιοκτήτες airbnb, και αποσπασματικά μέτρα χωρίς αντίκρυσμα.

Αντί για ουσιαστική στήριξη στο ΕΣΥ, αυξήσεις στους μισθούς και προσλήψεις ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ψίχουλα στους γιατρούς τα οποία έρχονται με τεράστια καθυστέρηση επομένως αναποτελεσματικά.

Κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, της ανάκαμψης και της θωράκισης της Θεσσαλίας. Εμμονή στην κερδοσκοπία πάνω στην καταστροφή και στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Κανένα σχέδιο για το δημογραφικό το οποίο πιστεύει ότι λύνεται με επιδόματα. Η κυβέρνηση που έχει εκτοξεύσει τις ανισότητες και έχει επιβάλλει στους πολίτες γενικευμένη ανασφάλεια για την καθημερινότητα, είναι το πρόβλημα, δε μπορεί να δώσει λύση.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους πολλούς.

Η ανάγκη για εναλλακτική, για προοδευτική και αριστερή διέξοδο είναι πλέον κοινωνικό αίτημα».