Πάτρα: Επιθεώρηση του ΚΕΤΧ από το Πεντάγωνο, πότε επίκειται επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ Γεωργίου Κωστίδη

Από τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Πελοποννήσου, εκφράζεται δυσαρέσκεια για την «αδράνεια» που καταγράφεται σε τοπικό επίπεδο από φορείς και βουλευτές του νομού, για τη διεκδίκηση της βιώσιμης και εύρυθμης λειτουργίας του ΚΕΤΧ.

Πάτρα

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) Πάτρας βρέθηκε ο γενικός επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης. Κατά την προ ημερών επίσκεψη στο στρατόπεδο «Ανδρέας Μουζάκης», ο κ. Αλφαντάκης, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις και είχε επαφές με τη διοίκηση, αλλά και τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Πελοποννήσου.

Βασικά ζητήματα, που αποτελούν πάγια αιτήματα των συνδικαλιστών, όπως η αναβάθμιση του στρατοπέδου, η οικονομική ενίσχυση για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των κτιρίων, η ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης του αμιάντου από τις σκεπές και οι προσλήψεις προσωπικού, τέθηκαν υπόψη του αντιστράτηγου. Ο κ. Αλφαντάκης, γνώστης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η στρατιωτική μονάδα, διαβεβαίωσε πως θα διαβιβάσει αρμοδίως τα αιτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου» επίκειται το προσεχές διάστημα, στο ΚΕΤΧ να βρεθεί ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης. Αλλωστε, όπως είχε γράψει η «Π», η έλευση Κωστίδη ήταν προγραμματισμένη για τις 12 Αυγούστου, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των πυρκαγιών στη βορειανατολική Αττική.

Εξ αφορμής της επίσκεψης του αρχηγού ΓΕΣ τον περασμένο μήνα, πηγές είχαν μεταφέρει στην «Π», την άποψη πως δεν αποκλείεται, να σχετίζεται και με την «κινητικότητα» σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, με τα προβλήματα λειτουργίας του ΚΕΤΧ, να αποτελούν θέμα συζήτησης στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται, πως ο αχαιός βουλευτής της «Νίκης» Σπύρος Τσιρώνης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη ν΄ απαντά, ενώ τη διαβεβαίωση για εκ νέου εισήγηση του θέματος στο Κοινοβούλιο, είχε αποσπάσει ο πρόεδρος του πολιτικού προσωπικού Απόστολος Κόγκας, στη συνάντηση του Ιουνίου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην Αθήνα, παρόντος και του πατρινού βουλευτή Επικρατείας και μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Μάντζου.

Πάντως, από τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Πελοποννήσου, εκφράζεται δυσαρέσκεια για την «αδράνεια» που καταγράφεται σε τοπικό επίπεδο από φορείς και βουλευτές του νομού, για τη διεκδίκηση της βιώσιμης και εύρυθμης λειτουργίας του ΚΕΤΧ.