Κασσελάκης: Ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξη στο Mega μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξη στο Mega μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκη

Τρέχουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έναν περίπου χρόνο μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος υπερψήφισε την πρόταση μομφής σε βάρος του.

Το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί στο πλατό της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega» για να μιλήσει ανοιχτά για όλα. Ωστόσο, ο ίδιος ανέβαλε την προγραμματισμένη του εμφάνιση στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

«Μιλήσαμε χθες με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ήταν να είναι εδώ σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης. Ήταν δική του απόφαση να έρθει στην εκπομπή και δική του απόφαση να αναβληθεί. Εγώ χθες του έστειλα μήνυμα, μιλήσαμε», είπε στον αέρα της εκπομπής η Ανθή Βούλγαρη.

Από την πλευρά του, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος τόνισε: «Σήμερα είχαμε κλείσει να του κάνουμε συνέντευξη. Είχαμε συμφωνήσει την επόμενη της κεντρικής επιτροπής να έρθει εδώ να τα πούμε όλα. Χθες το μεσημέρι δυστυχώς ήθελε να το αναβάλει και αναβλήθηκε αυτή η συνέντευξη».

Σημειώνεται πως πλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι μέλος κανενός οργάνου του κόμματος και δεν θα είναι ούτε στην Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάσει σήμερα και αύριο, ούτε στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή και μένει να αποδειχθεί εάν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στις νέες εσωκομματικές εκλογές που θα προκηρυχθούν. Ο ίδιος λέει πως θα διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία, ωστόσο κάτι τέτοιο μένει να αποδειχθεί.

Όπως και να ‘χει πάντως, η καθαίρεση του 36χρονου πολιτικού, που μπήκε στην πολιτική μας ζωή αιφνιδίως τέλη Αυγούστου του 2023, σηματοδοτεί την έναρξη μιας κρίσιμης περιόδου εσωτερικών διεργασιών και πολιτικών ανακατατάξεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά την έγκριση της πρότασης μομφής η Πολιτική Γραμματεία αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο για την άμεση χάραξη της πορείας προς τις εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, η επόμενη συνεδρίαση του συγκεκριμένου οργάνου αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών, όπου θα συζητηθούν λεπτομερώς οι όροι διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα κατατεθούν επίσημα οι υποψηφιότητες για τη νέα ηγεσία και θα καθοριστεί το προγραμματικό πλαίσιο που θα ακολουθήσει το κόμμα στην επόμενη φάση.