Πάτρα: Με …«ομπρέλες» οι ασθενείς στην Α’ Παθολογική στο Ρίο εξαιτίας της «Atena», η απάντηση Μπάκου στο pelop.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, καθώς το κτήριο είναι παλιό και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Πάτρα

Η δυνατή νεροποντή που σημειώθηκε χθες 9/9/2024 το βράδυ την πόλη της Πάτρας δημιούργησε προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, νερά μπήκαν από το ταβάνι του πέμπτου ορόφου, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν γυψοσανίδες και να… «βρέχει» μέσα στην Α’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου. Το νερό έφτασε μέχρι το διάδρομο της κλινικής, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δημιούργησε προβλήματα ακόμα και στις κονσόλες που ελέγχουν τα φώτα και τα κουδούνια των δωματίων.

Με εντολή της διοίκησης οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην Παθολογική Κλινική, μεταφέρθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε άλλους θαλάμους.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, καθώς το κτήριο είναι παλιό και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Πριν από ένα χρόνο ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί στο ακτινολογικό του ίδιου νοσοκομείου μετά από έντονη νεροποντή που είχε πλήξει την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Δημήτρης Μπάκος

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Μπάκος, σε επικοινωνία με το pelop.gr, δήλωσε: «Χθες το βράδυ έφραξε ένα σιφώνι, καθώς στο νοσοκομείο γίνονται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και για περίπου μισή ώρα υπήρξε αύξηση ομβρίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει εισροή υδάτων σ’ ένα θάλαμο. Εκκενώθηκε ο θάλαμος καθαρίστηκε με τους ασθενείς να μεταφέρονται σε διπλανό δωμάτιο, από το οποίο επέστρεψαν κανονικά στο χώρο, σήμερα το πρωί.  Επιπλέον έγινε έλεγχος και στις κονσόλες. Επενέβη η τεχνική υπηρεσία και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα».

Ανάλογο πρόβλημα – μικρής έκτασης –  κατεγράφη και σε θάλαμο της Β’ Παθολογικής Κλινικής, ανέφερε ο κ. Μπάκος, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκεια, για «υπονόμευση» της μεγάλης προσπάθεις και του έργου που γίνεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, για την αποκαστάσταση προβλημάτων ετών.

 

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία «Atena»: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες, δείτε live την πορεία της

Προβλήματα στη Ζάκυνθο από την κακοκαιρία «Atena», απεγκλωβισμός ατόμων

ΕΛΑΣ: Πώς θα λειτουργεί το panic button για τους ανήλικους και τους μαθητές

Συμπλοκή ανήλικων στο Μοναστηράκι για ένα κινητό ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο με συνομιλίες των θυμάτων της σπείρας εκβιαστών σε Μύκονο και Αθήνα

Κυλλήνη: Σύλληψη οδηγού για τροχαίο δυστύχημα