Έκρηξη βόμβας σε πολυχώρο εκδηλώσεων στην Αθηνών-Σουνίου: Τι συνέβη, τί αναζητά η αστυνομία

Υλικές ζημιές στην περίφραξη του πολυχώρου και σε διπλανές επιχειρήσεις

έκρηξη

Εκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε σε πολυχώρο εκδηλώσεων που βρίσκεται επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου .

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν σε παγκάκι έξω από την επιχείρηση εκρηκτικό μηχανισμό.  Λίγη ώρα αργότερα, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος από την έκρηξη.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκλήθηκαν ζημιές στην περίφραξη του καταστήματος, ενώ από το ωστικό κύμα, προκλήθηκε θραύση υαλοπινάκων και σε διπλανές επιχειρήσεις.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών αναζητούν τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης. Οι βομβιστές άφησαν πίσω τους αρκετά ευρήματα που περισυνέλλεξε το ΤΕΕΜ και συγκεκριμένα υπολείμματα από βραδύκαυστο φυτίλι, από πυροκροτητή και εκρηκτική ύλη, τα οποία θα αναλυθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να εντοπίσουν το δρομολόγιο των δραστών κι αν υπάρχει κάποιο σημείο που είχαν ακάλυπτα πρόσωπα.

Ευτυχώς ο πολυχώρος δεν λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της βομβιστικής επίθεσης, ενώ την προανάκριση ανέλαβε το ΥΔΕΖΙ της ΓΑΔΑ.