Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας: Κάτοικοι και Δήμος στο ίδιο «στρατόπεδο», τελεσίγραφο στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

«Φρένο» Δήμου και κατοίκων, για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Πατρών, σε έκταση στο ΚΕΤΧ Πατρών.

 

Πάτρας

Mετά το ραντεβού με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Συλλόγων κατοίκων που εναντιώνονται στην ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, σε παραχωρημένη έκταση του ΚΕΤΧ σειρά είχε η συνάντηση με την αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού Αναστασία Τογιοπούλου. Στη συνάντηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», έγινε γνωστό πως μέχρι το τέλος του μήνα θα αποσταλεί υπόμνημα από τον Δήμο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «υπενθυμίζοντας» του, τη δέσμευση της χρηματοδότησης των συνοδευτικών παρεμβάσεων – κυκλοφοριακές μελέτες, διανοίξεις οδών κλπ – που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την ενημέρωση των κατοίκων, από την κ. Τογιοπούλου, για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, κατέστη σαφές πως στην περίπτωση που το υπουργείο απαντήσει αρνητικά, τότε ο δήμος θα εναντιωθεί στην ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Και αυτό γιατί, δεν εκπληρώνεται η βασική προϋπόθεση που είχε τεθεί, όταν δόθηκε η έγκριση χωροθέτησηςστο ΚΕΤΧ, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αλλωστε και ο κ. Πελετίδης στην κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχε με την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων στα τέλη Ιουνίου, τους μετέφερε πως άρνηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη, σηματοδοτεί την αλλαγή των προαπαιτούμενων για την τροποποίηση του Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Επεσήμαν δε, πως θα βρίσκεται στο πλευρό τους.
Την ώρα λοιπόν που δήμος και κάτοικοι βρίσκονται στο ίδιο «στρατόπεδο», κανονικά προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου.

Οπως έγραψε, χθες η «Π», υπεγράφη η συμβαιολογραφική πράξη για την παραχώρηση του οικοπέδου στο ΚΕΤΧ, από το Ταμείο Εθνικής Αμυνας στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου δεν αποκλείεται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου να ολοκληρωθεί εντός Οκτωβρίου, αντί για το τέλος του 2024.

Στο ΚΕΤΧ και με τη «βούλα» το Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας

«Κάνουν τη δουλειά τους, μέχρι να βρουν εμπόδιο. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο δήμος και εμείς», ήταν το σχόλιο κατοίκων στην «Π».