Καλά τα νέα για τα Δικαστήρια της Πάτρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης στην «Π»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, στην «Πελοπόννησο», από τη ΔΕΘ, με καλά νέα για το στεγαστικό των Δικαστηρίων Πατρών.

δικαστήρια

«Μπορούμε να πούμε ότι, σε λίγους μήνες, η Πάτρα θα έχει λύσει οριστικά το δικαστικό της πρόβλημα». Τη δήλωση αυτή είχε κάνει τον περασμένο Ιούνιο, στο περιθώριο του Regional Growth Conference ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, προαναγγέλοντας αν όχι τη μεταστέγαση, τουλάχιστον την επέκταση του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου.

Φλωρίδης στην «Π»: «Σε λίγο η Πάτρα θα λύσει το δικαστικό της πρόβλημα»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μερικούς μήνες μετά, η «Πελοπόννησος» συνάντησε τον Γιώργο Φλωρίδη στο «Βελλίδειο» και στο περιθώριο της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, του απευθύναμε το ξεκάθαρο ερώτημα: «Κύριε υπουργέ, πού βρισκόμαστε με το Μέγαρο;». Η απάντηση του Γιώργου Φλωρίδη, που μας δόθηκε αμέσως μετά το τέλος της Σαββατιάτικης ομιλίας του πρωθυπουργού, ήταν επίσης ξεκάθαρη: «Εχω βγάλει προκήρυξη. Πιστεύω ότι σε περίπου 10 ημέρες θα είμαστε έτοιμοι. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Θυμίζουμε ότι στο τέλος Μαΐου, ο υπουργός Δικαιοσύνης πραγματοποίησε επίσκεψη-αυτοψία στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, οπότε έχει ιδία εικόνα για τις εμφανείς λειτουργικές ανάγκες και τις ατέλειες του κτιρίου και όπως όλα δείχνουν, δεν άφησε τον χρόνο να πάει χαμένος, αλλά όλο αυτό το διάστημα «έτρεξε» τις σχετικές διαδικασίες. Οπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην «Π», στο περιθώριο του RGC: «Το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας είναι εξαιρετικό, όμως δεν φθάνει για να καλύψει τις ανάγκες. Επομένως, συζητώντας με τη Διοίκηση του Εφετείου και του Πρωτοδικείου, τους εισαγγελείς και κυρίως με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, μπήκε το ζήτημα -ειδικά τώρα με την ενοποίηση των δικαστηρίων- ότι χρειαζόμαστε χώρους».

Θυμίζουμε επίσης, ότι ο υπουργός στις συναντήσεις που είχε στην Πάτρα με λειτουργούς της Θέμιδας, αλλά και με τους νομικούς εκπροσώπους και υπαλλήλους των Δικαστηρίων, είχε αντιληφθεί ότι πρέπει να εξευρεθεί επειγόντως λύση, ενώ είχε ακούσει με προσοχή το αίτημα να ενοικιασθεί το πρώην Δημαρχείο της οδού Μαιζώνος, που θεωρείται, πλέον, ελεύθερο οίκημα μετά τη μετακόμιση του Δήμου στο παλαιό Αρσάκειο. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός είχε επισκεφθεί και το Ειρηνοδικείο Πατρών και είχε συζητήσει για τα χωροταξικά και υπηρεσιακά προβλήματα της Υπηρεσίας.

Στη συνάντησή μας στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Φλωρίδης δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο έδειξε τη σιγουριά του ότι είναι, πλέον, θέμα χρόνου να λυθεί το πρόβλημα και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του δικαστικού κόσμου της περιοχής μας, με τον ίδιον να δηλώνει έτοιμος να δώσει την ενδεδειγμένη λύση για να επιτελείται το δικαστικό έργο άνευ εμποδίων. Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο «για την έναρξη της αλλαγής του δικαστικού χάρτη της χώρας με αφετηρία τη 16η Σεπτεμβρίου και ορίζοντα 2ετίας για να ολοκληρωθεί πλήρως» και πρόσθεσε επίσης ότι «δεν θα έχουμε πλέον και υποθέσεις, που θα πηγαίνουν στο απροσδιόριστο μέλλον, αλλά θα υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες».

Διαβάστε επίσης:

 

Χρήστος Σταϊκούρας: Θέμα χρόνου η Πατρών-Πύργου, αλλά τίποτα για το τρένο

Αύξηση στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι και πότε θα το λάβουν

Ανοίγουν τα σχολεία: Οι 11 αλλαγές που πρέπει να γνωρίζετε με το πρώτο κουδούνι

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος προσωρινός πρόεδρος της ΕΡΤ ,το «ευχαριστώ» Μαρινάκη στον Ζούλα