Το γερμανικό ΥΠΕΞ απαντά στον Τραμπ για τα ενεργειακά

Είτε σας αρέσει είτε όχι: Το ενεργειακό σύστημα της Γερμανίας είναι πλήρως λειτουργικό, με περισσότερο από 50% να αποτελείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Trump

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε σε αναφορές που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια του ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, για την ενεργειακή πολιτική της Γερμανίας.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, απευθυνόμενος στη Δημοκρατική αντίπαλό του, στο κλείσιμο της τηλεμαχίας, είπε: «Πιστεύετε σε πράγματα που ο αμερικανικός λαός δεν πιστεύει, δεν πρόκειται να πάρουμε ορυκτά καύσιμα, είτε σας αρέσει είτε όχι.

Η Γερμανία το δοκίμασε αυτό και μέσα σε ένα χρόνο επέστρεψε στην κατασκευή κανονικών ενεργειακών μονάδων… Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε τη χώρα μας για χάρη ενός κακού οράματος. Είμαστε ένα αποτυχημένο έθνος. Είμαστε ένα έθνος που βρίσκεται σε σοβαρή παρακμή. Μας κοροϊδεύει όλος ο κόσμος, γελούν μαζί μας».

Σύμφωνα με το protothema, η συγκεκριμένη αναφορά και η εμπλοκή του ονόματος της Γερμανίας, έφερε την «πληρωμένη» απάντηση από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, μάλιστα, στο τέλος, ειρωνεύτηκε και την ατάκα του Τραμπ για τους μετανάστες και το γεγονός πως «τρώνε σκύλους και γάτες».

 

«Είτε σας αρέσει είτε όχι: Το ενεργειακό σύστημα της Γερμανίας είναι πλήρως λειτουργικό, με περισσότερο από 50% να αποτελείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και κλείνουμε – δεν κατασκευάζουμε – πυρηνικούς σταθμούς και σταθμούς άνθρακα. Ο άνθρακας θα βγει από το δίκτυό μας το αργότερο μέχρι το 2038. ΥΓ: Επίσης, δεν τρώμε γάτες και σκύλους» ανέφερε η ανάρτηση του γερμανικού υπουργείου.

 

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Υποχωρεί η «Atena» και έρχεται νέα τύπου «Π», πόσο θα επηρεάσει τη Δυτική Ελλάδα

Βαρθολομιό: Νέα κρούσματα πανώλης των αιγοπροβάτων

Πάτρα: Νέα απάτη σε βάρος ηλικιωμένης, πώς την έπεισαν να τους δώσει 40.000 ευρώ!

Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό στην Ακράτα

Είχε συλληφθεί για σοβαρό επεισόδιο και στα Κατεχόμενα ο 36χρονος που μπούκαρε με το αυτοκίνητο στην Τουρκία