Χαλκιδική: Λουκέτο στην εταιρία που πιστοποίησε το λούνα παρκ

Σε εξέλιξη είναι τρεις εισαγγελικές έρευνες για το τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

Χαλκιδική

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανέστειλε τη λειτουργία της εταιρείας που πιστοποιούσε τα λούνα παρκ στη βόρεια Ελλάδα, ανάμεσά τους και αυτό στο Πευκοχώρι, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

Στις 10 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε απόφαση από τη Διεύθυνση Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία αναφέρει πως αποφασίστηκε η αναστολή της δραστηριοποίησης της εταιρείας που έδινε πιστοποίηση στο λούνα παρκ στην Χαλκιδική.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, φαίνεται να έδινε πιστοποιήσεις στο συγκεκριμένο λούνα παρκ ενώ συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη (ο πατέρας του) φαίνεται να υπέγραψε τις πέντε υπεύθυνες δηλώσεις τον Μάιο για την καταλληλότητα των παιχνιδιών στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι τρεις προκαταρκτικές εξετάσεις, τρεις εισαγγελικές έρευνες, μία εκ των οποίων αφορά την δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί σήμερα στον πταισματοδίκη, για να δώσει εξηγήσεις για τις ευθύνες που διερευνώνται σε βάρος της και αφορούν τόσο το καθεστώς ελέγχου του λούνα παρκ όσο και την αδειοδότηση των προηγούμενων χρόνων.