Ερντογάν: Εξέφρασε τη λύπη του στον πρωθυπουργό του Λιβάνου

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να σταματήσει το Ισραήλ τις επικίνδυνες κινήσεις του».

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την θλίψη του για τις εκρήξεις των βομβητών της Χεζμπολάχ στον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να σταματήσει το Ισραήλ τις επικίνδυνες κινήσεις του», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας τις εκρήξεις σε Λίβανο και Συρία.

«Οι απόπειρες του Ισραήλ να επεκτείνει στην ευρύτερη περιοχή τη σύγκρουση που μαίνεται στη Γάζα είναι επικίνδυνες», συμπλήρωσε σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στην ίδια γραμμή «κινήθηκε» και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι ο οποίος είπε στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν πως το Κάιρο απορρίπτει τις απόπειρες κλιμάκωσης στην περιοχή και στηρίζει ανοιχτά το Λίβανο, σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία.

«Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Αίγυπτος απορρίπτει απόπειρες να κλιμακωθεί η σύγκρουση και να επεκταθεί περιφερειακά, επισημαίνοντας την ανάγκη όλα τα μέρη να ενεργούν υπεύθυνα και επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη της Αιγύπτου προς το Λίβανο», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να επισκεφθεί την Αίγυπτο μέσα στις επόμενες ημέρες, με την ελπίδα επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να ενισχύσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με το Κάιρο.

Δυστυχώς όσο περνά η ώρα ο αριθμός των νεκρών από τις εκρήξεις, αυξάνεται. Τα θύματα έφτασαν τους 12, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Σύμφωνα με το newsit, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ ωθεί ολόκληρη τη Μέση Ανατολή στο χείλος ενός περιφερειακού πολέμου.

Σε σχόλιά του μετά την συνεδρίαση υπουργών της ομάδας επαφής ισλαμικών και αραβικών χωρών στο Αμμάν, ο υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι τόνισε πως η ειρήνη δεν θα επικρατήσει χωρίς μια λύση δύο κρατών.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ξεμένει στη μέση η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος – Χωρίς χρηματοδότηση η ανάπλαση… τα «βροντάει» ο εργολάβος

Στη Βουδαπέστη κατασκευάστηκαν οι βομβητές που έγιναν βόμβες – Η Χεζμπολάχ υπόσχεται εκδίκηση ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιλοτική τοποθέτηση locker για κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Επιμελητήριο Αχαΐας: «Πραξικόπημα» κατά της υποψηφιότητας Θ. Λουλούδη – Η ανήθικη τροπολογία και το «καθεστώς»

Υπό διερεύνηση 140 άτομα για απάτη εικονικών συναλλαγών 150 εκατ. ευρώ – Στο κάδρο παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας