Συναντήσεις Σακελλαρόπουλου για θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τους βασικούς άξονες, τη στρατηγική και τις δράσεις τουριστικής προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Σακελλαρόπουλου

Επίσκεψη εργασίας στα γραφεία της Περιφερειακή Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Πάνος Σακελλαρόπουλος, την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024, όπου συναντήθηκε με την Προϊστάμενη Διεύθυνσης  Χαρά Αντωνάτου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τους βασικούς άξονες, τη στρατηγική και τις δράσεις τουριστικής προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και από τους δύο φορείς και παράλληλα συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας. Η κ. Αντωνάτου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία της συνάντησης και τόνισε ότι μέσα από την αγαστή συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, μπορούν να δημιουργηθούν πιο ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές δράσεις προβολής της τουριστικής ταυτότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια της ίδιας μέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη στο Τμήμα Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου τον υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Τμήματος Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιωάννα Παπαγεωργίου, η Μαρία Φραγκή, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και ο Άγις Μαρίνης, Διευθυντής του ΕΣΠΛο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σακελλαρόπουλος ενημέρωσε για τον διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο οποίος απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες κινηματογραφιστές. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι ο διαγωνισμός στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να συνεργαστεί η ΠΔΕ με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ώστε να προβληθούν τα πολιτιστικά προϊόντα και φυσικό απόθεμα της ευρύτερης περιοχής.

Η Δρ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία και τόνισε ότι ο διαγωνισμός αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για τους φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος να συμμετάσχουν δημιουργικά και να αναδείξουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα του τόπου μας.

Σακελλαρόπουλου

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι: «Η συνεργασία είναι το κλειδί για την επιτυχία στην τουριστική προώθηση και προβολή. Όταν όλοι μας ενώσουμε  τις δυνάμεις μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε πιο ισχυρές και αποτελεσματικές στρατηγικές, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες και ενισχύοντας την οικονομική  και κοινωνική ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Ειδικότερα, η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο, αποτελεί προτεραιότητα μας και συνιστά μία ιδιαίτερα γόνιμη σύμπραξη, που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη για την προβολή της περιοχή μας αλλά και να κινητοποιήσει στη συμμετοχή του εκπαιδευτικού και ερευνητικού δυναμικού, σε καλλιτεχνικές και συνάμα καινοτόμες δράσεις. Η ακαδημαϊκή κοινότητα, με την εξειδίκευσή της σε διάφορους τομείς, μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη νέων στρατηγικών και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΠΔΕ».

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης, Δρ Λαυρέντιος Βασιλειάδης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής, Γεωργία Παπασπύρου.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ξεμένει στη μέση η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος – Χωρίς χρηματοδότηση η ανάπλαση… τα «βροντάει» ο εργολάβος

Στη Βουδαπέστη κατασκευάστηκαν οι βομβητές που έγιναν βόμβες – Η Χεζμπολάχ υπόσχεται εκδίκηση ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Απόστολος Λύτρας για Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Αηδίες ότι της έριξα 30 μπουνιές», τι απαντάει η ίδια ΒΙΝΤΕΟ

Επιμελητήριο Αχαΐας: «Πραξικόπημα» κατά της υποψηφιότητας Θ. Λουλούδη – Η ανήθικη τροπολογία και το «καθεστώς»

Υπό διερεύνηση 140 άτομα για απάτη εικονικών συναλλαγών 150 εκατ. ευρώ – Στο κάδρο παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας