Λαύριο: Πώς έγινε η ληστεία στη χρηματοαποστολή – Βίντεο ντοκουμέντο

Στο βίντεο φαίνεται το πράσινο όχημα των ληστών λίγο πριν την εγκληματική δράση.

Λαύριο

Βίντεο ντοκουμέντο από το όχημα των δραστών που πραγματοποίησαν την ληστεία μαμούθ στη χρηματαποστολή στο Λαύριο έφερε στο φως το Mega.

Στο βίντεο φαίνεται το πράσινο όχημα των ληστών λίγο πριν την εγκληματική δράση.




Πώς έγινε η ληστεία
Τέσσερις ληστές, φορώντας λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες κατάφεραν με προσεκτικές και προφανώς προμελετημένες κινήσεις να διαπράξουν την κινηματογραφική ληστεία σε χρηματαποστολή κοντά στο λιμάνι του Λαυρίου και να αποσπάσουν ποσό μαμούθ που σύμφωνα με τους υπαλλήλους της εταιρείας μεταφορά χρημάτων «αγγίζει» το 1 εκατ. ευρώ.

Πώς έγινε η ληστεία της χρηματαποστολής στο Λαύριο
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες αρχικά προσέγγισαν με το όχημα τους το πίσω μέρος του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής και έσκασαν τα λάστιχα με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ πέταξαν και μπογιές.

Στη συνέχεια απείλησαν τον οδηγό με καλάσνικοφ και τοποθέτησαν ένα αντικείμενο που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό στο μπαρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Ο υπάλληλος άνοιξέ την πόρτα του οχήματος με αποτέλεσμα οι ληστές να αποσπάσουν 15 σάκους με χρήματα και να γίνουν καπνός.

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες και ΤΕΕΜ στο σημείο
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των τεσσάρων δραστών, ενώ το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ κατευθύνεται στο σημείο για να ελέγξει τον μηχανισμό που άφησαν στο παρμπριζ.

Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο μηχανισμός δεν μπορεί να εκραγεί και απλά ήταν αντιπερισπασμός των ληστών για να τρομάξουν τους υπαλλήλους.

Σε σοκ οι υπάλληλοι – Μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας
Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, τα μέλη της χρηματαποστολής χρειάστηκε να μεταφερθούν στο κέντρο υγείας Λαυρίου καθώς ήταν σε κατάσταση σοκ από τη ληστεία, ενώ είχαν καλυφθεί και με κόκκινη μπογιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες της επίθεσης έστησαν του υπαλλήλους με την πλάτη στο βαν, όσο άδειαζαν της γεμάτες χρήματα σακούλες από το εσωτερικό της χρηματαποστολής.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Καθηγητές φοβούνται τους μαθητές και ζητούν νομική προστασία!

Μαρινέλλα: Νεότερα στην κατάσταση της υγείας της, τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν

Καιρός: Απότομη πτώση της θερμοκρασίας κατά 9 βαθμούς και άνεμοι έως 8 μποφόρ από Δευτέρα

Νετανιάχου: Διαψεύδει τις φήμες ότι έδωσε εντολή να μετριάσουν τις ισραηλινές επιθέσεις

Κρήτη: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ιερέα-κακοποιητή, απαγόρευε στην πρεσβυτέρα να πλυθεί