Παναγιωτόπουλος για Λίβανο: Μια πιθανή χερσαία εισβολή του Ισραήλ θα προκαλέσει κύμα προσφύγων

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου ανέφερε ότι ενδεχόμενη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο θα φέρει εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ελλάδα και την Ε.Ε.

Παναγιωτόπουλος

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τις ανησυχίες του για το μεταναστευτικό κύμα που θα προκαλέσει η επιδείνωση του πολεμικού μετώπου στον Λίβανο.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου ανέφερε ότι ενδεχόμενη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο θα φέρει εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ελλάδα και την Ε.Ε.

«Αν αύριο έχουμε ανάφλεξη στο Λίβανο με χερσαία εισβολή του Ισραήλ θα δημιουργηθεί κύμα εκατομμυρίων προσφύγων και εκεί όλες οι στρατηγικές θα πάνε στράφι. Προετοιμαζόμαστε όσο μπορούμε, αλλά δεν είναι θέμα μόνο της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης, μην πω και γενικότερα του Δυτικού Κόσμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νίκης, Τάσου Οικονομόπουλου.

Σύμφωνα με το protothema, ο Υπουργός σημείωσε παράλληλα πως αν αλλάξουν τα δεδομένα στο μέτωπο του μεταναστευτικού, η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει πρόσθετη χρηματοδότηση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν «τίθεται θέμα μαζικών επιστροφών προσφύγων από την Γερμανία στην Ελλάδα».

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: 17χρονη έστειλε στο νοσοκομείο συμμαθήτρια της, ρίχνοντας της μπουνιές!

Χάρης Δούκας στον Peloponnisos FM 104,1: «Δεν είμαστε ο Δημαρχάκος που παρακαλάει το Μαξίμου…»

Η πρώτη αντίδραση της Μαρινέλλας: Τα λόγια στην κόρη της και το σιγοτραγούδισμα

Καιρός: Μας τα «μουσκεύει» από την Κυριακή, έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τι λένε οι μετεωρολόγοι

ΗΠΑ: Συναγερμός για τον τυφώνα «Ελέν», τρεις νεκροί, τεράστιες καταστροφές ΒΙΝΤΕΟ