Μαρινάκης: Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για φοροαπαλλαγές στα πλοία και φόρο πολυτελείας στα μικρά σκάφη

Ανακοινώθηκε απαλλαγή για τα σκάφη μέχρι 7 μέτρα, ουσιαστικά δεν μιλάμε για σκάφη πολυτελείας, μέσα σε αυτά υπάρχει και η κατηγορία των ερασιτεχνών αλιέων.

Μαρινάκης

Ο Παύλος Μαρινάκης έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με τη φορολόγηση των μικρών σκαφών αναψυχής β’ κατηγορίας.

Η φορολόγηση περιλαμβάνεται στον νέο νόμο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις».

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης «ανακοινώθηκε απαλλαγή για τα σκάφη μέχρι 7 μέτρα, ουσιαστικά δεν μιλάμε για σκάφη πολυτελείας, μέσα σε αυτά υπάρχει και η κατηγορία των ερασιτεχνών αλιέων. Εδώ έχουμε και αναδρομική εφαρμογή για τα τελευταία χρόνια, από το 2020 μέχρι το 2023, δηλαδή όσοι έχουνε πληρώσει φόρο θα τους επιστραφεί.

Επειδή τυχαίνει να το γνωρίζω, είναι από αυτά τα οποία, προφανώς τυπικά, περνάνε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αλλά είναι αυτό που λέμε μια προσωπική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, που είναι αποτέλεσμα των πολλών θετικών που κάνουν οι περιοδείες».

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, ο πρωθυπουργός δεν είναι κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, γυρίζει όλη την Ελλάδα, και ακούει τα προβλήματα των πολιτών και «μπορεί να μην έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, αλλά το συγκεκριμένο είναι από αυτά τα οποία του μεταφέρθηκαν και ο ίδιος επενέβη να αλλάξει».

Ο κ. Μαρινάκης είπε ακόμα: «Ούτε εγώ έχω βάρκα, ούτε μέχρι 7 μέτρα, ούτε πάνω από 7 μέτρα. Γιατί αυτό έχει και λογική και δεν θα γινόταν κάτι αν δεν είχε λογική, γιατί αναφερόμαστε ουσιαστικά σε φόρους οι οποίοι εξυπηρετούν σκοπούς αναψυχής ή αναφέρονται σε πολυτελή διαβίωση.

Τίποτα εκ των δύο δεν συνδέονται με τη συγκεκριμένη περίπτωση, άρα ήτανε παράλογο που περιλαμβανόταν όλα αυτά τα χρόνια αυτός ο φόρος. Περιλαμβανόταν σε αυτό το φόρο και αυτή η κατηγορία των σκαφών μέχρι 7 μέτρα και ορθώς ουσιαστικά απαλλάσσονται οι άνθρωποι αυτοί και θα τους επιστρέφουν τα χρήματα».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το protothema, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την φορολόγηση και την παλαιότητα των σκαφών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα διαβιβάσει το αίτημα σε μία λογική εξορθολογισμού διάφορων φορολογικών συντελεστών, σημειώνοντας ότι η φορολογική απαλλαγή των σκαφών μέχρι 7 μέτρα, είναι ο 61ος φόρος που μειώνεται ή καταργείται από την κυβέρνηση της ΝΔ.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: 17χρονη έστειλε στο νοσοκομείο συμμαθήτρια της, ρίχνοντας της μπουνιές!

Χάρης Δούκας στον Peloponnisos FM 104,1: «Δεν είμαστε ο Δημαρχάκος που παρακαλάει το Μαξίμου…»

Η πρώτη αντίδραση της Μαρινέλλας: Τα λόγια στην κόρη της και το σιγοτραγούδισμα

Καιρός: Μας τα «μουσκεύει» από την Κυριακή, έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τι λένε οι μετεωρολόγοι

ΗΠΑ: Συναγερμός για τον τυφώνα «Ελέν», τρεις νεκροί, τεράστιες καταστροφές ΒΙΝΤΕΟ