Ινδονησία: Κατολίσθηση σε παράνομο χρυσωρυχείο άφησε τουλάχιστον 15 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους ΒΙΝΤΕΟ

Τα παράνομα χρυσωρυχεία είναι συνήθη στο πλούσιο σε μεταλλεύματα αρχιπέλαγος της νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς εγκαταλελειμμένοι χώροι εξορύξεων προσελκύουν ντόπιους που επιχειρούν να βρουν κατάλοιπα χρυσού χωρίς ασφαλή εξοπλισμό.

Ινδία - κατολίσθηση

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Ινδονησία.

Δεκάδες άλλοι θάφτηκαν κάτω από ένα παχύ στρώμα λάσπης όταν κατολίσθηση έπληξε ένα παράνομο χρυσωρυχείο στη Σουμάτρα, σύμφωνα με ντόπιους αξιωματούχους.

Τα παράνομα χρυσωρυχεία είναι συνήθη στο πλούσιο σε μεταλλεύματα αρχιπέλαγος της νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς εγκαταλελειμμένοι χώροι εξορύξεων προσελκύουν ντόπιους που επιχειρούν να βρουν κατάλοιπα χρυσού χωρίς ασφαλή εξοπλισμό.

Η κατολίσθηση στην επαρχία αυτή της Ινδονησίας σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών της επαρχίας, Ιλχάμ Γουαχάμπ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Έρευνες για τον εντοπισμό 35 αγνοουμένων στο παράνομο χρυσωρυχείο στην Ινδονησία

Ο ίδιος είπε ότι σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι, τρεις τραυματίστηκαν ενώ σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό άλλων 25 ατόμων.

Την επιχείρηση, ωστόσο, δυσχεραίνει το γεγονός ότι το σημείο, όπου σημειώθηκε η κατολίσθηση, είναι δυσπρόσιτο και απόμερο και οι διασώστες – ανάμεσά τους και αστυνομικοί, στρατιώτες και εθελοντές – χρειάστηκε να βαδίσουν επί ώρες από το πλησιέστερο χωριό για να φθάσουν εκεί.

Πρόσθετο πρόβλημα για τους διασώστες είναι ότι στην περιοχή δεν υπάρχει σήμα για τα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με το iefimerida, στην Ινδονησία σημειώνονται συχνά κατολισθήσεις την εποχή των βροχοπτώσεων μεταξύ του Νοεμβρίου και του Απριλίου, αλλά ορισμένες φυσικές καταστροφές λόγω κακοκαιρίας έχουν συμβεί και σε άλλες περιόδους τα τελευταία χρόνια.

Τον περασμένο Ιούλιο τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατολίσθηση σάρωσε παράνομο χρυσωρυχείο στη νήσο Σουλαουέζι της Ινδονησίας. Δύο μήνες νωρίτερα άλλοι 15 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από πλημμύρες και κατολισθήσεις που σάρωσαν δεκάδες σπίτια και κατέστρεψαν δρόμους στην επαρχία του Νοτίου Σουλαουέζι.

 

Διαβάστε επίσης:

Μαρινέλλα: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν, τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της

Χάρης Δούκας στον Peloponnisos FM 104,1: «Δεν είμαστε ο Δημαρχάκος που παρακαλάει το Μαξίμου…»

Πάτρα: 17χρονη έστειλε στο νοσοκομείο συμμαθήτρια της, ρίχνοντας της μπουνιές!

ΕΠΑΛ Λαυρίου: Άγρια συμπλοκή μαθητών, βγήκαν μαχαίρια, τραυματίστηκαν δύο

ΗΠΑ: Συναγερμός για τον τυφώνα «Ελέν», τρεις νεκροί, τεράστιες καταστροφές ΒΙΝΤΕΟ