Δικαστική Αστυνομία Πάτρας: Άστεγη και άοπλη – Τι συμβαίνει

Με ελλείψεις ξεκίνησε η λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας

Δικαστική

Υπηρεσία έχουν αναλάβει εδώ και λίγο καιρό στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας επτά αστυνομικοί του νεοσύστατου σώματος της Δικαστικής Αστυνομίας.

Ωστόσο, από τις πρώτες ημέρες παρουσιάστηκαν προβλήματα, καθώς οι δικαστικοί αστυνομικοί δεν είχαν παραλάβει ακόμα τα όπλα τους. Επιπλέον διαπιστώθηκε και πρόβλημα στέγασης στο Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτο. Οπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Πατρών, Χρήστος Δαραμούσκας, ο νέος κλάδος συγκροτήθηκε με προχειρότητα και χωρίς κανέναν σχεδιασμό και προγραμματισμό. «Αυτή τη στιγμή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών έχουν έρθει εφτά υπάλληλοι της Δικαστικής Αστυνομίας, οι οποίοι δεν έχουν γραφείο στο υπουργείο και μέχρι πρότινος δεν είχαν διοικητή. Δεν τους έχουν δώσει ακόμη όπλα, οπότε δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, γι’ αυτό βλέπουμε στο κτίριο να εποπτεύουν ακόμη οι κανονικοί αστυνομικοί. Προς το παρόν, η λειτουργία τους περιορίζεται στην επίδοση εγγράφων», είπε ο κ. Δαραμούσκας.

Η Δικαστική Αστυνομία αποτελεί αυτοτελές Σώμα, υπαγόμενο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στελεχώνεται τόσο από ένστολο, αλλά και από πολιτικό επιστημονικό προσωπικό.

Η «Π» παρουσίασε πρόσφατα το πρόβλημα που έχει ανακύψει από την συγκέντρωση όλων των δικαστών στο κεντρικό Πρωτοδικείο της Πάτρας, που είχε ως αποτέλεσμα να είναι πλέον περισσότεροι από τους δικαστικούς υπαλλήλους. Συγκεκριμένα, στην Πάτρα συγκεντρώθηκαν 72 δικαστές, ενώ οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι μόλις 67, δηλαδή οι μισοί από τους προβλεπόμενους στις οργανικές θέσεις (128).