Συνδιοργανωτής του AGROWN 2024 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Στήριξη από τους Αναπτυξιακούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας

Συμμετέχει με μια πλειάδα έγκριτων ομιλητών στις εργασίες του Συνεδρίου, ενώ θα παρουσιάσει σε ειδική ενότητα,  την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, τις Κρίσιμες παραμέτρους για την αγροτική ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα.

Agrown

Συνδιοργανωτής στο 2ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο και Έκθεση AGROWN 2024 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία συμμετέχει με μια πλειάδα έγκριτων ομιλητών στις εργασίες του Συνεδρίου, ενώ θα παρουσιάσει σε ειδική ενότητα,  την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, τις Κρίσιμες παραμέτρους για την αγροτική ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα. Την ενότητα συντονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας και συμμετέχοντες ομιλητές τους Σάββα Βλάχο από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρο Παπασπύρου, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κωνσταντίνο Μήλιο, Κτηνίατρο, Προϊστάμενο στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής και Τάκη Παρασκευόπουλο Γεωπόνο, Πρόεδρο Δ.Σ. Γ.Ο.Ε.Β. ΠΗΝΕΙΟΥ – ΑΛΦΕΙΟΥ.

Συνεδρία διοργανώνει  επίσης η Αιτωλική Αναπτυξιακή, θεσμικός χορηγός του Συνεδρίου, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Η συνεδρία «Επενδύοντας στην Αιτωλία: Παρουσίαση αποτελεσμάτων τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER (LEADER ΠΑΑ) Αιτωλικής Αναπτυξιακής» αποσκοπεί στην παρουσίαση των ποσοτικών και ποιοτικών αποτελεσμάτων του τοπικού προγράμματος, καθώς και του επιπέδου εταιρικότητας και τοπικής διακυβέρνησης που έχει επιτευχθεί.

Το τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER Αιτωλικής Αναπτυξιακής είναι από τα υψηλότερα σε προϋπολογισμό στην χώρα, έχοντας τριπλασιάσει τους αρχικούς του πόρους και χρηματοδοτώντας περισσότερες από 110 επενδύσεις, ως απόρροια της αποτελεσματικής του υλοποίησης και της αρμονικής συνεργασίας των τοπικών φορέων και των πολιτών. Περιοχή παρέμβασης του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Αιτωλικής Αναπτυξιακής αποτελούν ο Δήμος Ναυπακτίας, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και η Δημοτική Κοινότητα Αστακού.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας θα αναδειχθούν κρίσιμα στοιχεία για την επιτυχή υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων, όπως: η αποτελεσματική διαβούλευση, ο ορθολογικός σχεδιασμός, το κοινό όραμα, η ρεαλιστική στρατηγική, η συλλογική προσπάθεια, η αρμονική συνεργασία, η διαχειριστική ικανότητα, η διαρκής επικοινωνία κ.α. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν ποιοτικά χαρακτηριστικά των επενδύσεων και η ολιστική προσέγγιση της τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

Σημαντική επίσης είναι η ενότητα που διοργανώνεται για την στήριξη της Επιχειρηματικότητας στην Αιτωλοακαρνανία από την Τριχωνίδα Α,Ε., επίσης θεσμικό υποστηρικτή του Συνεδρίου, στο πλαίσιο εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος CLLD Leader (Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014 –  2020)

Αποτελέσματα Τοπικού Προγράμματος  παρουσιάζοντας τα Επειδικτικά έργα – Πρακτικές. Η ενότητα απαρτίζεται από τους ομιλητές Χάρη Καφρίτσα, Γενικό Διευθυντή της Τριχωνίδα Α.Ε – Αναπτυξιακή ΟΤΑ, ο οποίος θα συντονίσει την ενότητα, την Αθηνά Καζάνα, Γεωπόνο MSc,  Τριχωνίδα Α.Ε – Αναπτυξιακή ΟΤΑ, τον κ. Θεόδωρο Τσόμπο, Ιδιοκτήτη και Εκπρόσωπο της εταιρείας ΤΡΟΦΙΚΟ Α.Ε. και τους Αντρέα Μπλαχούρα, Εμπορικό Διευθυντή της Εταιρείας CORONA COOKIES, Νικόλαο Σκόνδρα, Ιδιοκτήτη της Εταιρείας Δραστηριοτήτων Εναλλακτικού   Τουρισμού FROG SPORTS

Στην Έκθεση του 2ου Αγροδιατροφικού Συνεδρίου AGROWN 2024 θα συμμετέχει με περίπτερο η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Agrifoodwest», η οποία φέρνει μια νέα προοπτική στον αγροδιατροφικό τομέα της Δυτικής Ελλάδας, συνδυάζοντας την παράδοση με την τεχνολογική καινοτομία. Με ένα ανανεωμένο brand και λογότυπο που αντανακλά τη σύνδεση της φύσης με την τεχνολογία, η Agrifoodwest δεσμεύεται στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών που αναδεικνύουν την τοπική παραγωγή στις διεθνείς αγορές.

Η Δυτική Ελλάδα, γνωστή για τη γόνιμη γη και το ήπιο κλίμα της, προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως κρασιά, ελαιόλαδα και τυριά. Παραδοσιακές ποικιλίες όπως η Μαυροδάφνη και ο Ροδίτης, κερδίζουν διεθνή αναγνώριση, ενώ η φέτα Καλαβρύτων και τα αλιεύματα του Αμβρακικού ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους. Στρατηγικός κλάδος για την περιοχή έχει αναδειχθεί και η καλλιέργεια φράουλας, με εξαγωγές που αυξάνονται διαρκώς.

Η Agrifoodwest στηρίζει καινοτόμες τεχνικές, όπως η Γεωργία Ακριβείας, για την ενίσχυση της απόδοσης και ποιότητας των τοπικών προϊόντων, ενώ το brand “Ολυμπιακή Γη” προβάλει την αυθεντικότητα των προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Η Agrifoodwest καλεί παραγωγούς και επιχειρηματίες να συνεργαστούν για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του αγροδιατροφικού τομέα, δημιουργώντας ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό μέλλον για τη Δυτική Ελλάδα. Με διεθνείς διασυνδέσεις και τεχνογνωσία, η Agrifoodwest αποτελεί την πλατφόρμα για νέες προοπτικές στην αγροδιατροφή.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: www.agrown.gr (συμμετοχή δωρεάν)

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και νέο μήνυμα από το 112, αναμένεται η ταυτοποίηση των 2 σορών

Εσβησε κάθε ελπίδα για τον Δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο

Στην Πάτρα φιλοξενούνται 53 μετανάστες, συλλήψεις διακινητών και η «ταρίφα»

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την Μαρινέλλα: Ποια η κατάσταση της υγείας της

Μητσοτάκης: Το κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένεια