Ιταλία: Προβληματισμός και ανησυχία μετά την επίθεση κατά του Ισραήλ

Καταδικάζοντας την ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ, η ιταλική κυβέρνηση εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ιταλία

Μετά από την ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο κορυφής στο Palazzo Chigi για να συζητήσει την κατάσταση -που όπως όλα δείχνουν κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν- και να αξιολογήσει τα απαραίτητα μέτρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Antonio Tajani σε εξ αποστάσεως σύνδεση, ο υπουργός Άμυνας Guido Crosetto, ο υφυπουργός Alfredo Mantovano, εντεταλμένος για τις υπηρεσίες ασφαλείας, οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και, σε σύνδεση, ο πρέσβης της Ιταλίας στο Ισραήλ, Luca Ferrari.

Καταδικάζοντας την ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ, η ιταλική κυβέρνηση εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τις τρέχουσες εξελίξεις και απευθύνει έκκληση στην υπευθυνότητα όλων των περιφερειακών παραγόντων, ζητώντας να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Η Ιταλία θα συνεχίσει να προσπαθεί για μια διπλωματική λύση, συμπεριλαμβανομένης της ιδιότητάς της ως υπηρεσιακού προέδρου της G7, για τη σταθεροποίηση των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου μέσω της πλήρους εφαρμογής του ψηφίσματος 1701.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ιταλία καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να εξετάσει το ενδεχόμενο ενίσχυσης της εντολής της αποστολής της Unifil για την εξασφάλιση των συνόρων μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου σε εφαρμογή των υφιστάμενων ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι εξίσου επείγον να επιτευχθεί συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων σύμφωνα με την απόφαση 2735.

Στο άμεσο μέλλον, η κυβέρνηση δεσμεύεται να διασφαλίσει την ασφάλεια των Ιταλών πολιτών και των στρατιωτών του αποσπάσματος UNIFIL.

Το κυβερνητικό τραπέζι έχει συγκληθεί σε μόνιμη βάση για τη συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης της κατάστασης και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων εγκαίρως.

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

H PQH μοιράζει τα ιμάτια της 5Ε με 112 πλειστηριασμούς κατά της ιστορικής ποτοποιίας της Πάτρας

Σύγκρουση Πλακιά – Καρυστιανού για τη συναυλία στα Τέμπη: «Τα 57 θύματα είναι τα παιδιά μου» ΒΙΝΤΕΟ

Αιγιάλεια: Πένθιμο κλίμα για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, το λιποθυμικό επεισόδιο στο Δημαρχείο και το μούδιασμα

Ετοιμάζεται να ανοίξει γυμναστήριο στην Αθήνα ο Τάιλερ ΜακΜπέθ