Δυτική Αχαΐα: Παρουσιάστηκαν σενάρια χωρικής ανάπτυξης και οργάνωσης

Στην ανοιχτή συζήτηση – παρουσίαση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Έργων -Πολεοδομικής & Οικιστικής Ανάπτυξης Ανδρέας Μπουχέλος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Δυτική Αχαΐα

Δημόσια Παρουσίαση των Εναλλακτικών Σεναρίων Χωρικής Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Τοπικού Πολεοδομικού του Δήμου Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 προς ενημέρωση των αρμόδιων φορέων. Στην ανοιχτή συζήτηση – παρουσίαση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Έργων -Πολεοδομικής & Οικιστικής Ανάπτυξης Ανδρέας Μπουχέλος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Δυτική Αχαΐα

Η υλοποίηση του προγράμματος “Κωνσταντίνος Δοξιάδης” είναι καθοριστικής σημασίας καθώς θα αποκτήσει επιτέλους πολεοδομικά σχέδια όλη η επικράτεια. Στόχος είναι να δρομολογηθεί η σύνταξη ειδικών και τοπικών πολεοδομικών σχεδίων. Αυτά θα καθορίζουν πλέον οριστικά τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης, εντός αλλά και εκτός σχεδίου και φυσικά τις προστατευόμενες ζώνες κάθε περιοχής. Θα οριοθετηθούν, επίσης, οι οικισμοί με συντελεστή δόμησης στις Δημοτικές Ενότητες.

«Εκτιμώ ότι είναι μία αναγκαία μεταρρύθμιση με θετικό αναπτυξιακό πρόσημο. Θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα για το Δήμο μας. Πιστεύω ότι θα μπει μια τάξη παντού. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος κάθε οργανωμένης κοινωνίας που στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Μπουχέλος.
Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας με στόχο η τελική μελέτη που θα εκπονηθεί να είναι στοχευμένη και ακριβής.

H παρουσίαση έγινε από τους εξής:
Μάρθα Χουσιανάκου, Χωροτάκτης – Πολεοδόμος MSc
Κωνσταντίνα Λαζάρου Αρχιτέκτων Μηχανικός, Πολεοδόμος – Χωροτάκτης MSc
Χριστίνα Τσούτσου, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Πολεοδόμος – Χωροτάκτης
Ζήφου Μαρία, Χωροτάκτης Δρ. ΕΜΠ
Θέμης Πέλλας, Μηχ. Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφ. Ανάπτυξης
Χρήστος Τσαμαντάνης, Μηχ. Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφ. Ανάπτυξης