Η συνεργασία Δυτικής Ελλάδας-Κίνας μας βάζει στο δρόμο του μεταξιού – Τι δήλωσε ο Τάκης Παπαδόπουλος

Αλματα προόδου είχε την ευκαιρία να τα διαπιστώσει από κοντά η αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, κατά τη συμμετοχή της στην 3η Παγκόσμια Εκθεση Ψηφιακού Εμπορίου στο μακρινό Ανγκτσού της Κίνας.

συνεργασία

«Αν θες να χορτάσεις έναν άνθρωπο για μία μέρα δώσε του ένα ψάρι. Αν θες να τον χορτάσεις για μια ζωή, μάθε του ψάρεμα». Αυτή η παλιά κινέζικη παροιμία αποτυπώνει επακριβώς τα άλματα στο μέλλον που έχουν γίνει στη χώρα των Χρυσάνθεμων και του Δράκου.

Αλματα τα οποία είχε την ευκαιρία να τα διαπιστώσει από κοντά η αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, κατά τη συμμετοχή της στην 3η Παγκόσμια Εκθεση Ψηφιακού Εμπορίου στο μακρινό Ανγκτσού της Κίνας.

Η αποστολή είχε πολλά παρακλάδια, τα οποία εξήγησε αναλυτικά και ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ερευνας και Καινοτομίας Τάκης Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Peloponnisos FM 104,1 και την εκπομπή «Μαζί στον αέρα… καλημέρα!». Καταρχήν, η ΠΔΕ ήταν τιμώμενη Περιφέρεια στην έκθεση της Ανγκτσού, η οποία θεωρείται ως η Μέκκα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Παράλληλα, η ΠΔΕ συμμετείχε σε forum με «αδελφές πόλεις» (Βενετία, Κέιπ Τάουν, η πρωτεύουσα Τατζικιστάν, πόλεις από Μαλαισία κ.ά.), εκεί όπου ο Ν. Φαρμάκης ανέδειξε τα χαρακτηριστικά της ΠΔΕ και τα παραγωγικά μοντέλα της περιοχής μας. Και τέλος, έγιναν συναντήσεις με Πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες, οι οποίες μπορούν να επιφέρουν συνεργασίες σε θεσμικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

συνεργασία

«Συναντήσαμε μια σύγχρονη και ενδιαφέρουσα χώρα» δήλωσε ο Τάκης Παπαδόπουλος και πρόσθεσε τα εξής: «Μας εξέπληξε το οικονομικοκοινωνικό της σύστημα. Η Ανγκτσού είναι μια πόλη της Ανατολικής Κίνας με 12.000.000 πληθυσμό, η οποία βρίσκεται σε δύο ώρες απόσταση από τη Σαγκάη. Η Κίνα δεν είναι αυτό που νομίζουμε, έχει κάνει άλματα στο μέλλον. Από την πλευρά μας, η Δυτική Ελλάδα με την ιστορία και τον πολιτισμό της, το επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό της, αλλά και την παραγωγική και επιχειρηματική της ισχύ, ανοίγεται στον κόσμο».

Και ο Τάκης Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Κίνα θα συνεχιστούν τον επόμενο μήνα: «Επιλεγήκαμε ως ΠΔΕ να συμμετάσχουμε σε ένα κοινό project. Υπογράψαμε ένα μνημόνιο συνεργασίας, του οποίου η επίσημη τελετή έγινε κατά τη διάρκεια της μεγάλης διεθνούς έκθεσης ηλεκτρονικού εμπορίου. Εμείς στρώσαμε θεσμικά το χαλί και δημιουργήσαμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ευρύτερες συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο Πατρών, με τα ερευνητικά ινστιτούτα και με τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας. Οι Κινέζοι είναι πολύ πρακτικοί άνθρωποι. Είναι ενδεικτικό ότι αντιπροσωπεία της Ανγκτσού με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη θα βρεθεί το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου στην Πάτρα. Πρέπει, λοιπόν, και εμείς να παράξουμε αποτελέσματα. Ανοίξαμε το μονοπάτι, το οποίο θέλουμε να γίνει δρόμος και μετά λεωφόρος.

Πλεονέκτημα, αποτελεί ο σεβασμός που έχει η Κίνα στην Ελλάδα. Μας θεωρούν μαζί με τον δικό τους πολιτισμό και τον περσικό και τον ινδικό τους πιο σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς στον κόσμο».

συνεργασία

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Η «Κασσάνδρα» προ των πυλών, ποιες περιοχές θα επηρεάσει, η πρόγνωση για σήμερα

Χαλάνδρι: Ξήλωσαν ΑΤΜ από σουπερμάρκετ, ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Ξυλοδαρμός 14χρονης Γλυφάδα: Με όπλο και full face ανήλικη δράστιδα ΦΩΤΟ

Πάτρα: Βαρύς «πέλεκυς» για διακινητές ναρκωτικών, με κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Σουβλάκι: Το fast που έγινε «γκουρμέ» – Οι τιμές για καλαμάκι και πιτόγυρο στην Πάτρα, πού θα φτάσουν

Ενας Αιγύπτιος στην Πάτρα με μηνύματα, η εμπειρίας ζωής επιχειρηματία στην «Π»

Πάτρα: Απόκοσμη εικόνα στην Πλαζ -Αυτόπτης μάρτυρας της βύθισης της παραλίας στην «Π» ΦΩΤΟ

Επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων από τον Λίβανο: Στην Βηρυτό το πρώτο C-130