Επισκέψιμο το Μουσείο Παπανδρέου στο Καλέντζι-Τι δηλώνει ο αντιδήμαρχος Σ. Ανδρικόπουλος

Παπανδρέου

Με στόχο να αποτελέσει «όχημα» για να αυξηθεί η επισκεψιμοτητα, ο Δήμος Ερυμάνθου έχει θέσει σε λειτουργία το Μουσείο του Γ. Παπανδρέου, που βρίσκεται στο Καλέντζι Αχαΐας, τόπο γέννησης του «Γέρου της Δημοκρατίας».

Από τις αρχές του καλοκαιριού, το μουσείο είναι πλέον επισκέψιμο, τρεις μέρες την εβδομάδα: την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 09.30 μέχρι τις 14.00.

Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων της περιοχής, τα οποία μπορούν, σε συνεννόηση με τον Δήμο, να «κλείνουν» ημέρα ξενάγησης αποκλειστικά για μαθητές.

Μάλιστα, το καλοκαίρι επισκέφθηκαν το μουσείο φοιτητές από την Κίνα, συμμετέχοντες στο διεθνές επιμορφωτικό πρόγραμμα Project Agora του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου (ΙΑΠ), οι οποίοι ξεναγήθηκαν στην πατρογονική οικία του «Γέρου της Δημοκρατίας» και εντυπωσιάστηκαν.
Οι Κινέζοι ξεναγηθήκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργό και εγγονό του αείμνηστου Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τους εξήγησε την αξία των εκτιθέμενων κειμηλίων.

Θυμίζουμε ότι στο σπίτι υπάρχουν τόσο κειμήλια όσο και πληροφοριακό υλικό απ’ όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου έκανε τα πρώτα του βήματα στο Καλέντζι. Το κτίριο ανήκει στον Δήμο Ερυμάνθου, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαχείριση και τη συντήρησή του.

Να σημειωθεί ότι το όλο project χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του προγράμματος «The Route_Net, Thematic Routes and Networks», στο πλαίσιο του Interreg Ελλάδα-Ιταλία.

Η «Πελοπόννησος» μίλησε για το θέμα με τον αντιδήμαρχο Οικονομίας, Διοίκησης και Τουρισμού Σάκη Ανδρικόπουλο, ο οποίος δήλωσε: «Το μουσείο Γεώργιου Παπανδρέου είναι πλέον επισκέψιμο και στόχος μας είναι να αποτελέσει τουριστικό προϊόν στο Καλέντζι που είναι η ναυαρχίδα του Ερυμάνθου.

Στόχος μας είναι μέσω του μουσείου να προβάλουμε τον ορεινό όγκο και να αναδείξουμε την πλούσια ιστορία της περιοχής και τον ρόλο της στην πολιτική σκηνή της χώρας».