Διάγγελμα Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει καθήκον να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν BINTEO

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση, ούτε το Ισραήλ θα τη δεχτεί» διαμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Νετανιάχου

Διάγγελμα απευθύνει αυτή την ώρα προς του πολίτες του Ισραήλ ο πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου.

«Το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις απειλές εναντίον μας. Εκτόξευσαν εκατοντάδες πυραύλους εναντίον μας σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση, ούτε το Ισραήλ θα τη δεχτεί» διαμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Μέση Ανατολή: «Ετοιμάζει» άμεσα την απάντηση του το Ισραήλ – «Αποδυναμώνεται» η Χεζμπολάχ

«Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμύνεται και να απαντά σε τέτοιες επιθέσεις – και αυτό πρόκειται να κάνουμε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, Ισραηλινός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, δήλωσε πως ο ισραηλινός στρατός «ετοιμάζει μια απάντηση» νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το Ιράν εκτόξευσε σχεδόν 200 βαλλιστικούς πυραύλους, εξωτερικούς προς το Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης για να υποστηρίξει τη Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι οι περισσότεροι από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν, αλλά ένας μικρός αριθμός έπληξε το κέντρο και το νότιο Ισραήλ. Ένας Παλαιστίνιος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σκοτώθηκε.

Το μπαράζ ακολούθησε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με στόχο τη Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου ενός που σκότωσε τον αρχηγό της οργάνωσης Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου.

Νέες μάχες της Χεζμπολάχ με τον ισραηλινό στρατό στο Νότιο Λίβανο: Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χαμάς στο βόρειο Λίβανο

Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει προηγουμένως για «συνέπειες» της ιρανικής επίθεσης και έχει συζητήσει πιθανές επιλογές αντιποίνων με τις ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, το Ιράν να προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα της επίθεσης της περασμένης Τρίτης (01/10), «θα απαντήσουμε με μεγαλύτερη αυστηρότητα και ισχυρότερη από ποτέ».

Διαβάστε επίσης:

 

Πέντε νέοι νοσηλεύονται στην εντατική νοσοκομείων του Ηρακλείου: Ήπιαν σφηνάκια με καθαρτικό υγρό αντί για ρακή

Στα μέσα Οκτωβρίου η δεύτερη μεγάλη αντιπροσωπεία ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα

Σχολικά γεύματα: Πότε και σε ποια σχολεία ξεκινάει η διανομή

Το Ιράν «οχυρώνεται» για την ισραηλινή επίθεση: Καταργεί βομβητές και ζητά βοήθεια από τη Ρωσία

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 7 έως 11 Οκτωβρίου