Ανοίγει η πλατφόρμα για την εστίαση. Ζεστό χρήμα μέχρι τέλος Μαΐου

«Τα μηνύματα από τις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας της εστίασης είναι ενθαρρυντικά», σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, στη συνέντευξη στην ΕΡΤ, μιλώντας για το άνοιγμα της εστίασης. Μέχρι 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα.

«Πήγαμε ιδιαίτερα καλά σε περιοχές που είναι κοντά στη θάλασσα. Εκεί είχαμε μεγάλη παρουσία πελατών, αλλά και σε άλλες περιοχές με πληρότητα περίπου στο 60%», είπε ο κ. Καββαθάς.

Παράλληλα, σχολίασε το γεγονός ότι πολλοί επιχειρηματίες επέλεξαν να καθυστερήσουν το άνοιγμα των μαγαζιών τους, λόγω έλλειψης εφοδιασμού και ρευστότητας. «Θεωρώ ότι ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 20% δεν έχει ανοίξει λόγω έλλειψης εξωτερικών χώρων».

Μέχρι 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε και στην οικονομική ενίσχυση που θα λάβει ο χώρος της εστίασης από το υπουργείο Ανάπτυξης. «Είναι μία σημαντική ανάσα τα 330 εκ. ευρώ», σημείωσε.

Ηπλατφόρμα θα ανοίξει το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου, ενώ η εκταμίευση αναμένεται να γίνει μέχρι τέλος του μήνα. «Η ενίσχυση θα βοηθήσει ιδιαίτερα επιχειρήσεις που δεν έχουν ταμειακά διαθέσιμα», τόνισε ο κ. Καββαθάς.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος για την απαγόρευση μουσικής υπογράμμισε πως, «είναι ένα κομμάτι των επιχειρήσεών μας και αυτό δημιουργεί προβλήματα στη βιωσιμότητα μας. Ελπίζω να λυθεί και αυτό την επόμενη εβδομάδα».