Σποτ της ΚΝΕ για τους πειθαρχικούς ελέγχους σε φαντάρους: «Στρατηγέ, ο άνθρωπος έχει ένα ελάττωμα: Ξέρει να σκέφτεται»

«Αλληλεγγύη και στήριξη σε όλους τους νέους στρατευμένους, που εναντιώνονται με όλους τους τρόπους στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους»

ΚΝΕ

Με τους στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ. Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει. Μόνο που έχει ένα ελάττωμα: Ξέρει να σκέφτεται!», η ΚΝΕ εκφράζει σε σποτ της «την αλληλεγγύη και τη στήριξή της σε όλους τους νέους στρατευμένους, που εναντιώνονται με όλους τους τρόπους στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται στη “γειτονιά” μας».

Η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου των τριών στρατεύσιμων οι οποίοι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις πολιτικού και κομματικού χαρακτήρα, σε Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, εκφωνώντας ομιλίες με στολή, έχει ξεκινήσει από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

«Η εκφώνηση ομιλιών με στολή σε εκδηλώσεις πολιτικού και κομματικού χαρακτήρα αποτελεί παραβίαση των άρθρων των Προεδρικών Διαταγμάτων και Κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία του στρατού ξηράς».