Καταρράκτης: «Το νερό μυρίζει και δεν μπορούμε να πιούμε»

Καταρράκτης

Καταγγελίες ότι το νερό στο χωριό Καταρράκτη Ερύμανθου εξακολουθεί να μην είναι πόσιμο έκανε στην «Πελοπόννησο» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτης Πανάς, μετά από αυτές του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δ. Κανελλόπουλου, ότι είναι ακατάλληλο μετά από χημική ανάλυση σε Ειδικό Εργαστήριο, αλλά και την παρέμβαση του Δήμου, υδραυλικός του οποίου τοποθέτησε χλώριο για να βελτιώσει την ποιότητα.

Το νερό εξακολουθεί, ωστόσο, να μην πίνεται και να μυρίζει άσχημα, όπως υποστηρίζει ο κ. Πανάς: «Ο υδραυλικός έβαλε χλώριο στο νερό, αλλά μυρίζει έντονα και δεν μπορούμε να πιούμε. Δεν ξέρω τι θα δείξει η χημική ανάλυση, αυτό που ξέρω είναι ότι μυρίζει χλώριο και δεν κανείς δεν μπορεί να πιει. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και πρέπει να λυθεί».

Καταρράκτης
Η «Π» μίλησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ζώη Μαρτζάκλη, ο οποίος δήλωσε: «Κάναμε χλωρίωση στη δεξαμενή του χωριού αλλά και σε άλλες 17 δεξαμενές στη περιοχή. Πήραμε δείγμα νερού και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Αν είναι ακατάλληλο, φυσικά θα γίνει νέα παρέμβαση για να μην υπάρξει πρόβλημα, αλλά σε ό,τι αφορά την μυρωδιά, δεν μπορώ να απαντήσω».
Λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, στον Οικισμό «Αβράμη» Τριταίας, που  βρίσκεται κοντά στο χωριό Διάσελο, επί δύο εβδομάδες σπίτια δεν έχουν πρόσβαση σε νερό.

 

Καταρράκτης
Η «Π» ανέδειξε την περασμένη εβδομάδα το θέμα, όπου σπίτια είχαν νερό μόνο για λίγες -νυχτερινές- ώρες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι κάτοικοι. Ως ένα βαθμό αποκαταστήθηκε, αφού συνεργείο του Δήμου επιδιόρθωσε τη βλάβη στο δίκτυο, με αποτέλεσμα οικίες σε χαμηλό υψόμετρο να έχουν νερό ορισμένες ώρες της μέρας, κάτι που δεν ίσχυσε, όμως, για όλους, ωστόσο.
Ο κάτοικος της περιοχή Λάμπρος Θεοδωρακόπουλος ανέφερε στην «Π» : «Το πρόβλημ είναι πολύ σοβαρό. Ορισμένα σπίτια, ψηλά στον οικισμό, δεν έχουν σχεδόν καθόλου νερό, παρά μόνο λίγες ώρες το βράδυ. Πρέπει ο Δήμος να βρει μια λύση».