Αιγιάλεια: Εκοιμήθη ο π. Χαράλαμπος Καρακάσης

Η εκδημία του κληρικού  π. Χαράλαμπου Καρακάση, σκόρπισε θλίψη σε Αιγιάλεια και Αιτωλοακαρνανία.

Καρακάση

Ο πατήρ Χαράλαμπος Καρακάσης, ένας από τους ιερείς που αγαπήθηκαν και ενέπνευσαν όσο λίγοι τους πιστούς της Αιγιάλειας, έφυγε από τη ζωή.
Διετέλεσε επί σειρά ετών εφημέριος σε ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη στην περιοχή.

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την εκδημία του κληρικού, κατά τα τελευταία έτη της ιερατικής του πορείας, της ΙΜ Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Οπως τονίζεται «ο μακαριστός διακρίθηκε για την απλότητα και την κοινωνικότητά του, την έμπρακτη αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, την ιεροπρέπεια, καθώς και για το θυσιαστικό πνεύμα που υπέδειξε σε όλες τις ενορίες, που με αγάπη και ένθερμο κατά Θεόν ζήλο διακόνησε.

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος εξέφρασε τις θερμές συλλυπητήριες ευχές του προς την οικογένεια του εκλιπόντος και την ολόθυμη δέησή του προς τον Κύριο να αναπαύσει τη μακαρία ψυχή του, καθιστώντας τον άξιο λειτουργό του Ουρανίου Θυσιαστηρίου.

Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει:
«Ο π. Χαράλαμπος διακρινόταν για ήθος, σοβαρότητα, αφιλοχρηματία και την αφοσίωσή του στο καθήκον. Υπήρξε δόκιμος κήρυκας του Θείου λόγου, ζηλωτής εργάτης του Ευαγγελίου, αφοσιωμένος στην Εκκλησία, με αγάπη για την ιεραποστολική δράση, την κατήχηση και τη διακονία της εξομολογήσεως. Ο Θεός να χαρίσει παρηγοριά στους οικείους του και στα πνευματικά του τέκνα».

Ο Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου ανέφερε: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του. Επί πολλά έτη υπηρέτησε ως εφημέριος. Διακρινόταν για την ευλάβεια, την αμεσότητα στην επικοινωνία του με τον συνάνθρωπο, το πνεύμα φιλαδελφίας και φιλανθρωπίας που επεδείκνυε προς κάθε πιστό της ενορίας. Εκφράζουμε εγκάρδιες συλλυπητήριες ευχές προς την οικογένειά του».

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε, χθες Τετάρτη 9/10/2024, στον Κοιμητηριακό ναό Αγίου Γεωργίου στο Αγρίνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αχαΐα: Ξυλοδαρμός υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ από εξαγριωμένους!

Δίκη Πισπιρίγκου: Ιατροδικαστής απέκλεισε τον στιγμιαίο θάνατο, τι είπε για τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας

Καφές: Ποιο είδος «καίει» την τσέπη μας, οι τιμές στην Πάτρα

Ο Διοικητής 6ης ΥΠΕ «αδειάζει» το Νοσοκομείο Αιγίου για το 20ευρο που ζητήθηκε από Πυροσβέστη

Τι γίνεται με το πρόγραμμα συντήρησης ποταμών και ρεμάτων της Περιφέρειας; Στην «Π» Βασίλης Γιαννόπουλος