Πάτρα: Παγκάκια χωρίς καθίσματα στην πλατεία Γεωργίου, η απάντηση Μελά στην «Π» ΦΩΤΟ

«Γάγγραινα« οι βανδαλισμοι στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Παγκάκια χωρίς καθίσματα.

Παγκάκια πλατεία Γεωργίου Πάτρα Οι εικόνες με τις εξαφανισμένες τάβλες μιλούν από μόνες τους

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο επάνω μέρος της κεντρικής πλατείας της Πάτρας και θα αποκτήσει την απορία, πού πήγαν τα ξύλα από τα παγκάκια;

Είτε κάποιες ξύλινες τάβλες έσπασαν από το βάθος των καθήμενων, είτε έγινε κάποια δολιοφθορά και βανδαλισμός (το πιθανότερο σενάριο), είτε κάποιος θέλησε να προμηθευθεί από τώρα ξύλα για το τζάκι του χειμώνα ! Σε κάθε περίπτωση οι εικόνες στην πιο κεντρική πλατεία προκαλούν θλίψη και προβληματισμό.

Παναγιώτης Μελάς

Παναγιώτης Μελάς

Ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Εργου Παναγιώτης Μελάς σχολίασε στην «Πελοπόννησο»: «Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες βανδαλισμών σε πολλούς δημόσιους χώρους στην πόλης. Αυτό το ακραίο φαινόμενο αποτελεί μεγάλη γάγγραινα. Είμαστε όλοι πολίτες και επιβάλλεται να έχουμε συνείδηση. Είναι καθήκον όλων μας να προφυλάσσουμε τη δημόσια περιουσία και να προστατεύσουμε την αισθητική. Δυστυχώς, αν ο κάθε ένας από εμάς είναι ασυνείδητος και όλη την Αστυνομία και τον Στρατό να φέρουμε, δεν πρόκειται να έρθει κανένα αποτέλεσμα».

Τα χαλασμένα παγκάκια έχουν προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια εκ μέρους πολιτών.

Ο Σαράντης Νικολόπουλος, που πρώτος έφερε στη δημοσιότητα το θέμα, σχολίασε: «Διαλυμένα παγκάκια στο κέντρο της Πάτρας! Εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής, σαν να είμαστε πρώην επαρχία της ΕΣΣΔ μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού! Τυχαίο θα ναι!».

Ο Σάκης Σωτηρόπουλος παρατήρησε: «Παρόμοιες εικόνες υπάρχουν και σε άλλες πλατείες, όπως πστα Υψηλά Αλώνια, εκεί όπου τα σιντριβάνια δεν έχουν νερό και τα έχουν γεμίσει με σκουπίδια».

Ο Μάκης Σπαθής είπε: «Μόνο τα παγκάκια είδατε; Σιντριβάνια χωρίς νερό, διαβρωμένα, δενδροφύτευση πουθενά, τσίχλες παντού!».

Ο συνταξιούχος Δ.Λ ανέφερε: «Υπεύθυνοι για αυτές τις εικόνες είμαστε εμείς οι ίδιοι. Εμείς φταίμε και γι΄ αυτό, αλλά κυρίως γιατί όταν έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις για την Πάτρα, προτιμήσαμε και πήγαμε για καφέ».

Παγκάκια πλατεία Γεωργίου Πάτρα

Οι εικόνες με τις εξαφανισμένες τάβλες μιλούν από μόνες τους

Και κάτι τελευταίο: Τα φαινόμενα βανδαλισμών στη δημόσια περιουσία θα μπορούσαν να καταπολεμηθούν με την τοποθέτηση περισσότερων καμερών ασφαλείας σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και με την παρουσία και τις περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία δεν υφίσταται τα τελευταία χρόνια με απόφαση της δημοτικής αρχής. Πάνω σε αυτό το κομμάτι, έντονη είναι η αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισαγγελική παρέμβαση για το… «Ζεφύρι της Πάτρας» μετά την αυτοψία της «Π» ΦΩΤΟ

Τζορτζ Μπάλντοκ: Οι πρώτες ενδείξεις για την αιτία θανάτου του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού

Τυφώνας «Μίλτον»: Η ώρα της «αποκάλυψης» στη Φλόριντα, αναφορές για πολλούς νεκρούς ΒΙΝΤΕΟ

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Κατάργηση του «πράσινου» τιμολογίου, τι είναι το «διζωνικό» που θα αντικαταστήσει το νυχτερινό, όλες οι αλλαγές

Πάτρα: Κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού τον 55χρονο πρώην συντροφό της

Αχαΐα: Ξυλοδαρμός υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ από εξαγριωμένους!

Ξυλόκαστρο: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον αντιδήμαρχο για την καταστροφική πυρκαγιά