Ιράν: Ζωντανός ο «Ταξίαρχος των Φρουρών της Επανάστασης, ανακρίνεται για το θάνατο του Νασράλα»

Ο υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος δεν είναι νεκρός αλλά αντιθέτως ανακρίνεται για τον τρόπο με τον οποίο σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του Middle East Eye (MEE).

ιράν

Ο θάνατος του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, από βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Βηρυτό έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Μάλιστα, προέκυψαν ερωτήματα για το αν ο Ταξίαρχος Ισμαήλ Καανί, ο περιβόητος ηγέτης της επίλεκτης δύναμης «Quds» των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν είναι ζωντανός ή αν έχει σκοτωθεί και αυτός από στοχευμένη επίθεση του Ισραήλ.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος δεν είναι νεκρός αλλά αντιθέτως ανακρίνεται για τον τρόπο με τον οποίο σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του Middle East Eye (MEE).

Ο Ισμαήλ Καανί δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που το Ισραήλ σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου. Οι Φρουροί της Επανάστασης (IRGC) ερευνούν πώς το Ισραήλ διείσδυσε στην ανώτερη ηγεσία της Χεζμπολάχ, με τον Καανί και την ομάδα του να βρίσκονται κλεισμένοι και φρουρούμενοι σε μυστική τοποθεσία, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας.

ΙΡΑΝ

Majid Asgaripour/WANA West Asia News Agency via REUTERS

Οι IRGC τόσο μετά τον φόνο του Νασράλα, αλλά και το αποφασιστικό χτύπημα του Ισραήλ σε πλειάδα στελεχών της Χεζμπολάχ με τις εκρήξεις των βομβητών και των ασυρμάτων που χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας ώστε να μην παρακολουθούνται μέσω των κινητών τηλεφώνων τους, θεωρούν πως υπάρχουν κατάσκοποι στους κόλπους των ανώτερων Ιρανών διοικητών.

Σύμφωνα με το newsit, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν υποψιάζονται πως υπάρχει ισραηλινή «διείσδυση», κυρίως σε στελέχη που δραστηριοποιούνται στον Λίβανο. Μάλιστα η έρευνα επικεντρώνεται και στις κινήσεις του ταξίαρχου Αμπάς Νιλφορουσάν, που σκοτώθηκε στο πλευρό του Νασράλα.

Πηγές κοντά στη Χεζμπολάχ πιστεύουν ότι η παραβίαση της ασφάλειας είναι «100 τοις εκατό ιρανική». Δέκα πηγές στην Τεχεράνη, τη Βηρυτό και τη Βαγδάτη, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων σιιτών και πηγών κοντά στη Χεζμπολάχ και στους IRGC, δήλωσαν στο MEE ότι ακόμη και ο Καανί, ένας από τους ανώτερους στρατηγούς του Ιράν, ερευνώνται.

Ο Ισαμήλ Καανί έγινε επικεφαλής της δύναμης «Quds» μετά τη δολοφονία του προηγούμενου ηγέτη του, Κασέμ Σολεϊμανί, από τις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2020.

 

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική παρέμβαση για το… «Ζεφύρι της Πάτρας» μετά την αυτοψία της «Π» ΦΩΤΟ

Τυφώνας «Μίλτον»: Εικόνες αποκάλυψης στη Φλόριντα, ανατριχιαστικές περιγραφές ομογενών στο «μάτι» της καταστροφής ΒΙΝΤΕΟ

Τζορτζ Μπάλντοκ: Οι πρώτες ενδείξεις για την αιτία θανάτου του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού

Ο Ναδάλ έβαλε τέλος στην καριέρα του! Ανακοίνωσε την αποχώρησή του

Καιρός: Από καλοκαίρι… πάλι φθινόπωρο, πού θα βρέξει και πού η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς, η πρόγνωση για την Πάτρα