Πάτρα: Κάνουν… λίφτινγκ στην Πλατεία Γεωργίου, παραδίδεται η μελέτη για εργασίες

Θέμα χρόνου ο διαγωνισμός για φρεσκάρισμα και σιντριβάνια – Π.Μελάς στην «Π»; «Οι εργασίες την επόμενη εβδομάδα»

Πάτρα Μεταξύ άλλων, αναμένεται να προστεθεί και πράσινο στην πλατεία

Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η τελική μελέτη που θα φέρει εργασίες φρεσκαρίσματος και ανανέωσης στην πλατεία Γεωργίου στο κέντρο της Πάτρας.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί κοινή διαπίστωση όσων περνούν από την πλατεία πως βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, ενώ έχουν προκύψει πολλά ζητήματα και πέραν της πλακόστρωσης. Ενα από αυτά είναι πως επειδή δεν λειτουργούν τα σιντριβάνια για χρόνια, έχουν σχεδόν σαπίσει οι σωληνώσεις, με αποτέλεσμα να χρειάζονται αλλαγή, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και σε αρκετά από τα παγκάκια της πλατείας.

Ο αντιδήμαρχος Εργων Παναγιώτης Μελάς μίλησε στην «Πελοπόννησο» και αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο οι εργασίες, που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην πλατεία Γεωργίου Α΄. «Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την τελική μελέτη. Βρισκόμαστε στις τελευταίες λεπτομέρειες για να καλυφθούν κάποια κενά και να πάμε σε δημοπράτηση του έργου. Θα αφορούν τον κυρίως χώρο της πλατείας και συγκεκριμένα τη δενδροφύτευση που θα γίνει, τις αλλαγές σε κάποιες υποδομές κι ένα συνολικό λίφτινγκ. Παράλληλα, θα λύσουμε και κάποια προβλήματα με τα σιντριβάνια. Είμαστε σε μια διαδικασία με βάση τις προδιαγραφές και τους ειδικούς που μας έχει δώσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Καλούμε όλους τους πολίτες να δείξουν ευαισθητοποίηση κι ενσυναίσθηση και να προστατεύουν τη δημόσια περιουσία. Κι όταν πέφτει στην αντίληψή τους κάποιο περιστατικό βανδαλισμού, να το αναφέρουν αμέσως στην Αστυνομία και στις υπηρεσίες του Δήμου Πατρεών» τόνισε ο κ. Μελάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», μεταξύ άλλων, η μελέτη θα προβλέπει την αλλαγή των παγκακιών, τον καθαρισμό των δαπέδων, την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης, την αποκατάσταση των μαρμάρων που έχουν φθαρεί σε διάφορα σημεία της, αλλά και άλλες εργασίες, όπως αντικατάσταση των σχαρών, βελτίωση των σημείων στους κάδους απορριμμάτων γύρω από την πλατεία, επανατοποθέτηση μεταλλικών μπαρών και δεκάδες ακόμα εργασίες που θα δώσουν μία φρέσκια πνοή σε μια πλατεία, η εικόνα της οποίας, έτσι όπως είναι σήμερα, είναι μάλλον γερασμένη.

Ουσιαστικά πρόκειται για εργασίες που θα έχουν να κάνουν με την συντήρηση της πλατείας και την βελτίωση των συνθηκών σε αυτήν και όχι για κάποια γενική ανάπλαση. Τους επόμενους μήνες αναμένονται εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό του έργου αλλά και να αποκαλυφθεί ο προϋπολογισμός των χρημάτων που θα απαιτηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη στην Αιγιάλεια: «Έφυγε» από τη ζωή ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος

Καιρός: Παραμένουν οι καλοκαιρινές διαθέσεις με τοπικές βροχές, η πρόγνωση για την Πάτρα

Τυφώνας Μίλτον: Σε ενεργειακή ασφυξία η Φλόριντα, αναμένονται δύο νέες τροπικές καταιγίδες ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Κασσελάκης: Παραμένω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κάνω νέο κόμμα, τι είπε για Τσίπρα

Απεργία και μοτοπορεία σήμερα στην Πάτρα από τους ντελιβεράδες

Έπος, η Ελλάδαρα 2-1 την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ενημέρωσε διαδικτυακά πως θα αυτοκτονήσει, το τηλεφώνημα και η επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ

Πάτρα: Ανατροπή στην είδηση περί μαχαιρώματος ανηλίκων, τι συνέβη

Πάτρα: Σφραγίσθηκε ο «Εσπερος» – Ετοιμάζεται για καταστήματα και ιδιωτική φοιτητική εστία