Παπάς ρίχνει τα χαρτιά σε πιστούς και παίρνει λεφτά μέσα σε εκκλησία ΒΙΝΤΕΟ

Ο παπάς συστήνεται ως πατέρας Χριστόφορος. Φοράει ράσα και ρίχνει τα χαρτιά. Κι όχι μόνο αυτά και μάλιστα μέσα στον χώρο της εκκλησίας, στην «καρδιά» της Αθήνας.

Παπάς

Απίστευτο περιστατικό σε εκκλησία στην Αθήνα καθώς έναν παπάς ρίχνει τα… χαρτιά και παίρνει χρήματα από τους πιστούς!

Ο παπάς συστήνεται ως πατέρας Χριστόφορος. Φοράει ράσα και ρίχνει τα χαρτιά. Κι όχι μόνο αυτά και μάλιστα μέσα στον χώρο της εκκλησίας, στην «καρδιά» της Αθήνας.

Υποδέχεται τους πιστούς για να τους πει το μέλλον τους σε ένα δωμάτιο, μέσα στον χώρο της εκκλησίας, μ’ ένα υπέρδιπλο κρεβάτι, τηλεόραση, τζάκι, κουζίνα, μπάνιο και όλα τα κομφόρ. Η πόρτα κλείνει.

-Τα λέω μόνο σε μυστικά. Μυστικά τα λέω. Μη ξέρει κανένας. Κλείσε την πόρτα.

Και η χαρτομαντεία ξεκινά.
-Κόψε τρεις. Το τέσσερα είναι μεγάλη πόρτα. Το δύο είναι αρρώστια. Είναι κανείς άρρωστος;
-Εγώ τώρα ψάχνομαι.
-Ψάχνεσαι για αρρώστια. Έχεις χαμηλή πίεση όμως. Κάτι για την πίεσή σου ίσως; Αλήθεια είναι;
-Χάπια παίρνω. Για την πίεση παίρνω, ναι.
-Και εγώ γι’ αυτό λέω. Για την πίεσή σου κάτι έχεις. Να πιείς κανένα λεμόνι. Πίνεις λεμόνι; Όταν σε πιάνει;
-Όχι. Δεν πίνω λεμόνι.
-Γιατί κατεβάζει την πίεση βλέπεις.

«Λύνει» μάγια και διαβάζει… ρούχα
Ο ρασοφόρος εξηγεί την «τέχνη» του και αποκαλύπτει ότι εκτός από την χαρτομαντεία, την οποία εκείνος ονομάζει «σοφία των αριθμών» μπορεί να λύσει μάγια, αλλά και να διαβάσει… ρούχα!
-Εγώ με αριθμοσοφία ασχολούμαι. Δεν ασχολούμαι με χαρτιά. Με αριθμούς ασχολούμαι. Το επτά μπαστούνι δείχνει ώρες – ώρες κάποιο παιδί σου περνάει ερωτική πίκρα.
-Άρα εσείς κοιτάτε τους αριθμούς;
-Τους αριθμούς κοιτάζω. Ναι. Με τους αριθμούς βλέπω τα πάντα. Δεν τα βλέπω μέσα από τα χαρτιά. Το χαρτί με βοηθάει με τους αριθμούς. Αυτά λένε τα χαρτιά σου. Ναι, ναι. Και διαβάζω και κάνω και δείχνω. Εξορκισμούς, λυσίματα μαγείας, οτιδήποτε υπάρχει εμπόδιο, ασθένειες κτλ. θα σας πω τι θα κάνετε και πληρώνετε. Ευχή διαβάζω η οποία έχει ένα… θα κάνω λογοθεραπεία πρώτα στον εαυτό σου, μ’ ένα ρούχο σου, θα φέρεις κι ένα ρούχο σου για να πετύχεις σε κάτι και διαβάζω. Κάνω εξορκισμούς. Προσευχή για εξορκισμό να φεύγει το κακό.
-Έχω μια ξαδέλφη που έχουμε θέμα.
-Ε ναι. Φέρ’ την εδώ να την βάλω σε μια σειρά.
-Εσείς λειτουργείτε κιόλας;
-Είστε του Παλαιού Ημερολογίου;
-Και του Παλαιού είμαι και του Νέου είμαι εγώ.

«Κόψε στα τρία»
Η χαρτομαντεία συνεχίζεται, η τράπουλα κόβεται ξανά, με τα οικογενειακά και τα οικονομικά θέματα να… βγαίνουν στο τραπέζι. Με κάποια βασικά λάθη που διορθώνει στην πορεία, μέσα απ’ τα δόντια.
-Τρεις φορές (κόψε).
-Ο γιος σου έχει πράσινα μάτια ο ένας;
-Δεν έχω γιο.
-Ο γιος… ή κόρη έχει πράσινα; Έχει γαμπρό; Με πράσινα μάτια;
-Γαμπρό; Όχι δεν έχω.
-Τι; Ένα πρόσωπο με πράσινα μάτια μπαίνει μέσα στο σπίτι σου. Θα μπει. Ερωτικό στοιχείο είναι. Μας βγαίνει ένα καλό πρόσωπο για την κόρη σου εδώ. Αργότερα… Και περιμένεις να πάρεις λεφτά; Κάτι λεφτά σου βγαίνουν. Ένα ακίνητο. Το πληρώνετε; Έχεις ακίνητο;
-Έχω ακίνητο. Ναι.
-Στη θάλασσα κοντά;
-Ναι.
-Ε, καλά βγαίνει.
Σίγουρος πλέον ότι το θύμα του έχει πειστεί για το χάρισμά του να διαβάζει τα χαρτιά, προχωράει ακάθεκτος στα πιο προσωπικά ζητήματα.
-Ο άντρας σου;
-Μια χαρά. Δόξα σοι ο Θεός.
-Μελαχρινός είναι;
-Ναι, ναι.
-Με αυτοκίνητο τι σχέση έχει;
-Δουλεύει με αυτοκίνητα.
-Με αυτοκίνητα δουλεύει. Είδες λοιπόν, πώς βλέπω; Καλό παιδί.
-Το βρήκατε.
-Ε, ναι, ότι λέει το χαρτί λέω εγώ. Ότι λέει αυτό. Τα δυο εξάρια είναι εξωτερικό. Ποιος είναι στο εξωτερικό;
-Ο άντρας μου είναι από το εξωτερικό.
-Ααα… και χαρά βγαίνει στον άντρα σου. Γιώργος ποιος είναι; Γιάννης…;
-Ο άντρας μου!
-Ο άντρας σου. Γιώργος λέγεται.




25 ευρώ και στο χέρι
Η επίσκεψη κρατά περίπου δέκα λεπτά. Δύο ανακατέματα της τράπουλας, δυο κοψίματα στα τρία. Και τέλος, φτάνει η ώρα της αμοιβής… Στο χέρι. Και την ταρίφα να κυμαίνεται από 20 ευρώ και πάνω. Ανάλογα τον βαθμό «δυσκολίας».

-Τι σας χρωστάω;
-Ένα 25αρι παίρνω. 30 κι 25… εκεί μέσα παίρνω.
-Έχω 25.
-Αυτά φέρε. Να είσαι καλά. Ευχαριστώ πολύ. Όποτε θες θα έρχεσαι μ’ ένα ρούχο σου. Άμα έχεις κάποιον που σε ενδιαφέρει κι έχει πρόβλημα υγείας και τα λοιπά, να συζητήσουμε και να κάνουμε.

Πριν το τέλος της επίσκεψης ο πατέρας δεν ξέχασε να υπενθυμίσει στην γυναίκα να μην πει σε κανέναν για τα χαρτιά, εκτός από τους πολύ κοντινούς της ανθρώπους που ίσως και εκείνοι να ήθελαν να τον επισκεφθούν. Και κάπως έτσι, από στόμα σε στόμα, οι πιστοί συρρέουν στον συγκεκριμένο ναό, αναζητώντας την ελπίδα.

Θύμα του ιερέα χαρτομάντη στο Live News
Η κα Μαρία, θύμα του ιερέα χαρτομάντη μιλά στο Live News και, όπως λέει, η εκκλησία βρίσκεται στην Ιερά Οδό και λειτουργεί κανονικά. Μάλιστα, πάνε πάρα πολλοί γυναίκες και άντρες.

«Είχε ουρά 7-8 άτομα που περίμεναν όταν πήγα», λέει και προσθέτει ότι επισκέφθηκε τον ιερέα γιατί έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Το μόνο που αντίκρισα ήταν κοροϊδία και τίποτα άλλο. Κρεμόμουν από τα χείλη του για το αν έχει ξεπεραστεί ο καρκίνος μου», αναφέρει η κα Μαρία.




«Έμαθα για τον ιερέα από στόμα σε στόμα. Μου διάβασε και το χέρι. Μου είπε διάφορα που δεν ισχύουν, όπως ότι έχω τρία παιδιά, ότι μένω στη θάλασσα. Γενικά άλλα πράγματα εκτός από το ότι έχω καρκίνο», συμπληρώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση και φιλοδωρήματα: Το νέο καθεστώς και τα θολά σημεία

Η αλήθεια Μητσοτάκη για τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων μέσω TikTok

Ναυάγιο με μετανάστες στην Κω, δυο παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς ΦΩΤΟ

ΔΟΥ Κέρκυρας: Μια προφυλάκιση για το κύκλωμα εκβιασμών, τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Νίκος Παπαγγελής: «Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι παιδί και να δίνεις μάχη με τον καρκίνο», ποδηλασία αγάπης 240 χιλιομέτρων ΦΩΤΟ

Παναχαϊκή: Επίσημο το τέλος με τον Γιάννη Τάτση