Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί το Ισραήλ ότι σταμάτησε τις εμπορικές εισαγωγές στη Γάζα και αρνήθηκε ή παρεμπόδισε το 90% των ανθρωπιστικών μετακινήσεων μεταξύ βορρά και νότου τον Σεπτέμβριο.

Γάζα

Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχασαν την ζωή τους σε ισραηλινά πλήγματα σε σχολείο στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας όπου φιλοξενούνταν εκτοπισμένοι, όπως δήλωσαν διασώστες σήμερα στο Reuters.

Την ίδια ώρα, η ανθρωπιστική καταστροφή συνεχίζεται. Οι ΗΠΑ απέστειλαν επιστολή στην ισραηλινή κυβέρνηση, με την οποία της έδωσαν 30 ημέρες προθεσμία για να ενισχυθεί η ανθρωπιστική πρόσβαση στη Γάζα. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος διακοπής της παροχής στρατιωτικής βοήθειας.

Νετανιάχου: Έγκριση στόχων για τα αντίποινα στο Ιράν

Σύμφωνα με το protothema, η Ουάσινγκτον κατηγορεί το Ισραήλ ότι σταμάτησε τις εμπορικές εισαγωγές στη Γάζα και αρνήθηκε ή παρεμπόδισε το 90% των ανθρωπιστικών μετακινήσεων μεταξύ βορρά και νότου τον Σεπτέμβριο.

Μπορέλ κατά ΗΠΑ: Ο μήνας που δόθηκε στο Ισραήλ για τη Γάζα εγείρει ανησυχίες

Το Ισραήλ επιμένει ότι τα φορτηγά με τη βοήθεια περνούν και λέει ότι οι ελλείψεις προκαλούνται από τη Χαμάς που καταλαμβάνει τις προμήθειες και τις πουλάει σε υπερβολικές τιμές.

 

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου σε ηλικία 80 ετών

Oσμή σκανδάλου στην Πάτρα, «βαφτίζονται» διαβητικοί αλλά χωρίς να είναι!

Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό με τρένο του Προαστιακού που μπήκε στη γραμμή του Μετρό

Liam Payne: Σπασμένη τηλεόραση, κεριά και ναρκωτικά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του ΦΩΤΟ

Καιρός: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα 17/10, η πρόγνωση μέχρι τη Δευτέρα