Χρυσοχοΐδης από Πάτρα: Τι δήλωσε για ελλείψεις προσωπικού και Αστυνομικό Μέγαρο, γιατί ακυρώθηκε η συνάντηση με Πελετίδη ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στην Πάτρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Χρυσοχοΐδη

Στην Πάτρα έφτασε λίγο μετά τις 9.30 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η παρουσία Χρυσοχοΐδη εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα στις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις ανά την ελληνική επικράτεια, με τον υπουργό να «αιφνιδιάζει» , καθώς η ενημέρωση στην τοπική ΕΛΑΣ για την επίσκεψή του έγινε μόλις χθες το πρωί περί τις 11π.μ.

«Μασάζ» Χρυσοχοΐδη σε ένστολους σήμερα στην Πάτρα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρχικά αναγνώρισε τις ελλείψεις σε προσωπικό μετά τις αποσπάσεις και τις μετακινήσεις ενστόλων τους τελευταίους μήνες σε Αττική, Θεσσαλονίκη και σε νησιά. Ερωτηθείς από το pelop.gr, και τη Μαρία Παπαγιαννακοπούλου, δήλωσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει ενίσχυση του προσωπικού με μεταθέσεις, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει το ακριβές χρονικό διάστημα που θα πραγματοποιηθούν.

Ακόμα, αναφέρθηκε εκτενώς στη σημαντική συνδρομή και συμβολή στην αστυνόμευση και στην τήρηση της ασφάλειας στα νησιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου βρέθηκαν αστυνομικοί από την Αχαΐα.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από Πάτρα: Τι δήλωσε για ελλείψεις προσωπικού και Αστυνομικό Μέγαρο ΦΩΤΟ

Δέσμευση Χρυσοχοΐδη για χρηματοδότηση για το Αστυνομικό Μέγαρο

Στη συνέχεια, ο κύριος Χρυσοχοΐδης, ερωτηθείς από το pelop.gr, για την πορεία του Αστυνομικού Μεγάρου και τη δέσμευση προς το δήμο για χρηματοδότηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τις κυκλοφοριακές μελέτες και τις διανοίξεις οδών που απαιτεί η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο ΚΕΤΧ Πατρών στην περιοχή των Συνόρων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε, πως θα διασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Επεσήμανε ακόμα, ότι θα εξεταστεί εάν πρόκειται για απευθείας χρηματοδότηση, ή συγχρηματοδότηση, και ενημέρωσε ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο όπως είχε γράψει η «Π» θα γίνει έως το τέλος του χρόνου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος «μπλοκαρίσματος» του έργου.

Την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο Δημαρχείο, αφού ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης θα απουσιάζει για ανυπέρβλητες υποχρεώσεις. Οι δύο άνδρες ωστόσο έχουν μιλήσει για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο ΚΕΤΧ σε κλίμα συνεργασίας.