Ανόμοιοι οι θάνατοι των παιδιών, 3 με απαντήσεις, νέα στοιχεία της «Π» για το «θρίλερ» σε Αχαΐα – Ηλεία

Υπόθεση θανάτου παιδιών σε Κάτω Αχαΐα και Ηλεία. Το εύρημα που εντοπίστηκε στα κοριτσάκια 19 ημερών και 6 μηνών.

 

θάνατοι

Πριν από ένα χρόνο στις 24 Οκτωβρίου 2023, μετά την αποκάλυψη της «Πελοποννήσου», συγκλόνισε η τραγωδία που βίωνε νεαρή μητέρα από την Κάτω Αχαΐα, η οποία σε διάστημα 15 μηνών είδε να φεύγουν από τη ζωή τα δύο κοριτσάκια της 19 ημερών και 2 μηνών αντίστοιχα.

ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Tα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Πελοποννήσου» τον Οκτώβριο του 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αχαΐα: «Αίνιγμα» οι θάνατοι δύο παιδιών οικογένειας – Πέθαναν σε διάστημα ενός χρόνου!

Την επομένη του πρωτοσέλιδου της «Π», υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκο Νικολάου να δίνει εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Κάτω Αχαΐα: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα δύο νεκρά παιδιά – Διαστάσεις λαμβάνει η αποκάλυψη της «Π»

Ενέργεια που κρίθηκε επιβεβλημένη, όπως ανέφεραν πηγές στην «Π», καθώς μέχρι τότε επρόκειτο για «αινιγματικούς» θανάτους με τη μητέρα να τελεί εν αναμονή για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για το κοριτσάκι των 19 ημερών, το οποίο τον Ιούνιο του 2022 βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του στην κούνια του στο σπίτι τους στην Κ. Αχαΐα, ενώ ξεκινούσε η διερεύνηση των αιτιών θανάτου του δυο μηνών μωρού, που κατέληξε τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγίας Σοφίας», όπου είχε μεταφερθεί με σπασμούς και ενώ η κλινική του κατάσταση δεν υποδήλωνε κάτι ανησυχητικό.

Ηταν τότε, που η μητέρα μετά την τραγική κατάληξη και δεδομένου πως οι εξετάσεις που έγιναν στο κοριτσάκι κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο δεν εντόπισαν κάποια σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενημέρωσε τους θεράποντες ιατρούς πως πριν από ένα χρόνο είχε χάσει ακόμα ένα παιδί.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μηνύει γιατρούς η μητέρα της Κάτω Αχαΐας – Στην «Π» η Δικηγόρος της 23χρονης που έχασε δυο παιδιά σ’ ένα χρόνο

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΕΟΓΝΟΥ

Παράλληλα, με την ιατροδικαστική έρευνα ζητήθηκε και η διενέργεια γονιδιακού ελέγχου, καθώς όπως είχε αποκαλύψει η «Π», το 2014 είχε φύγει από τη ζωή η ενάμιση ετών αδελφή της μητέρας των μωρών. Και αυτό το παιδί σύμφωνα με πληροφορίες μετά από εκδήλωση σπασμών είχε μεταφερθεί στο «Αγία Σοφία» και αφού έλαβε εξιτήριο, βρέθηκε νεκρό μέσα στην κούνια του, σε περιοχή του Ναυπλίου, όπου διέμενε η οικογένεια της 24χρονης σήμερα μητέρας. Κατά πληροφορίες, από τη νεκροψία που έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κορίνθου, ο θάνατός του αποδόθηκε σε λοίμωξη του αναπνευστικού. Η οικογένεια φέρεται να έχει χάσει ακόμα ένα παιδί -πάλι κορίτσι- το οποίο εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασής του αεροβαπτίστηκε.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Κάτω Αχαΐα: Η αιτία θανάτου του 20 ημερών βρέφους – Τι έδειξαν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις – Η παράκληση της δικηγόρου της 23χρονης μητέρας

Για την περίπτωση του 19 ημερών νεογνού, όπως είχε αναδείξει η «Π», στην ιατροδικαστική έκθεση που συντάχθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, αναφέρεται ως αιτία θανάτου η «διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας» μετά τα ευρήματα του παθολογοανατόμου κατά τις ιστολογικές εξετάσεις. Μέχρι και σήμερα εκκρεμεί το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για το κοριτσάκι των δύο μηνών, που έχει αναλάβει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, αλλά και τα επίσημα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο δεν προέκυψε κάτι για τον νεογνό, ενώ η περίπτωση της αδελφή του χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

ΕΛΑΣ – Δημογλίδου για θανάτους 4 παιδιών σε Αχαΐα – Ηλεία: Δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: ΑΓΟΡΑΚΙ

Η 24χρονη μητέρα των δύο παιδιών της Κάτω Αχαΐας, τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο προσκήνιο με αφορμή τη ξαφνική απώλεια του 15 μηνών αγοριού στις αρχές Αυγούστου, στην Αμαλιάδα. Ηταν το πρόσωπο που βρισκόταν μαζί με το παιδί φίλης της, την ώρα που «έφευγε», τη φροντίδα του οποίου φέρεται να είχε αναλάβει. Η ίδια υποστηρίζει πως το παιδί ζούσε, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας με τους γιατρούς να υποστηρίζουν πως παρέλαβαν το αγοράκι νεκρό και υπερέβαλαν εαυτούς για τον επαναφέρουν. Η νεκροψία–νεκροτομή διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, ωστόσο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς όπως πληροφορείται η «Π», δεν έχει σταλεί ακόμα το υλικό για τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, λόγω του «φόρτου εργασίας» στα εργαστήρια των Αθηνών. Μάλιστα όπως μετέφεραν πηγές στην «Π», ακόμα και να είχε αποσταλεί υλικό, πάλι δεν θα υπήρχαν απαντήσεις εξαιτίας του «μπλοκαρίσματος» των εργαστηρίων.

ΠΑΤΡΑ: ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ

Σύμφωνα με μαρτυρία κουμπάρας της 24χρονης «το παιδί της πέθανε στα χέρια της». Ο θάνατος του έξι μηνών κοριτσιού κατεγράφη στις 21 Φεβρουαρίου του 2021, στην Πάτρα. Η νεαρή, από την Κ. Αχαΐα, είχε αναλάβει την επίβλεψή του εν απουσία της μητέρας και του πατέρα του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Π», στην έκθεση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, ως αιτία θανάτου αναφέρεται η «διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας». Το κοριτσάκι που γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2020, είχε ιστορικό επιληψίας και είχε νοσηλευθεί τον Δεκέμβριο του ίδιους έτους, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, στην Πάτρα, όπου έλαβε εξιτήριο και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή την υπόθεσης της Αμαλιάδας, και την πιθανή συσχέτιση της 24χρονης μητέρας της Κ. Αχαΐας, εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας πως: «για την περίοδο 2017-2020, υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας και αρμοδίως ενημερώθηκαν οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές. Πρόκειται για την ίδια ανακοίνωση που είχε εκδοθεί, όταν προέκυψε το θέμα με τους θανάτους των δύο παιδιών της. Αναφερόταν δε, πως η 24χρονη είχε επικοινωνήσει με τον Σύλλογο, κατά τη νοσηλεία του δύο μηνών βρέφους της στο «Αγία Σοφία».

Κάτω Αχαΐα: «Σταματήστε να στοχοποιείται τη μητέρα» – Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κ. Γιαννόπουλος στην «Π»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Καταγγελία για bullying μαθητή στο 56ο Δημοτικό σχολείο, «δεν βρίσκω άκρη» λέει μητέρα στην «Π»

Το χασίς των ανηλίκων και το «σοκ» του τζόγου, αποκαλυπτικές διαπιστώσεις

«Ηλεκτροσόκ» από 2.500 ρευματοκλοπές, στα Δικαστήρια Πατρών υποθέσεις αχαιών κατηγορούμενων

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: NAVTEX «δείχνει» τουρκική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Χίου και Λέσβου

Αγκυρα: Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, σκότωσαν εργαζόμενη και την έκρυψα σε ταξί! ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ