Καλάβρυτα – Xιονοδρομικό Κέντρο: Έτοιμη τέλη Νοεμβρίου και η Στύγα

Η «Πελοπόννησος» είχε αποκαλύψει τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εργασίες λόγω της στασιμότητας στην χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα πιστώθηκαν χρήματα από το υπουργείο και έτσι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εγκαίρως.

Καλάβρυτα

Σε ένα περίπου μήνα, στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες για τη β΄ φάση ανάπλασης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων με την ολοκλήρωση του αναβατήρα «Στύγα».

Η «Πελοπόννησος» είχε αποκαλύψει τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εργασίες λόγω της στασιμότητας στην χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα πιστώθηκαν χρήματα από το υπουργείο και έτσι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εγκαίρως.
Αυτό άλλωστε διαπίστωσε και ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος- συνοδευόταν από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θύμιο Τζόβολο- στην αυτοψία που έκανε την περασμένη Κυριακή, όταν βρέθηκε στο σημείο και είδε από κοντά την πορεία των εργασιών, ενώ ενημερώθηκε και από τον διευθυντή του κέντρου, Αλέξη Αγριο.

Επίκεντρο των έργων η ολοκλήρωση του αναβατήρα «Στύγα» που ήδη έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση των συρματόσχοινων, ενώ τα νέα σύγχρονα καρεκλάκια έχουν φτάσει στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού και είναι θέμα χρόνου να τοποθετηθούν.

«Τα χρήματα, που αφορούν τη β’ φάση των έργων, έχουν πιστωθεί στον εργολάβο, ο οποίος δεν σταμάτησε να δουλεύει παρά τις καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων και έτσι θα είμαστε έτοιμοι και για τον Αναβατήρα “Στύγα” εντός χρονοδιαγράμματος. Ο στόχος μας, που θα επιτευχθεί, είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, αλλά και οι πιστοποιήσεις για τον τεχνολογικό εξοπλισμό μέχρι τέλη Νοεμβρίου και να περιμένουμε την έναρξη λειτουργίας του κέντρου» δήλωσε ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Αλέξης Αγριος.

Ενα πολύ σημαντικό κομμάτι της αναβάθμισης είναι η αντικατάσταση του αναβατήρα της «Στύγας», όπου πλέον θα έχει νέα 6θέσια καρέκλα, με σημαντική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου αναμονής και ανάβασης για τους επισκέπτες, από τα 16 λεπτά, στα 6 λεπτά.

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την πορεία των έργων, δηλώνοντας: «Με την ολοκλήρωση των έργων που είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων, ξεκινά μία νέα εποχή για τα Καλάβρυτα, με ένα υπερσύγχρονο έργο, που δίνει πλέον ζωή στο Χιονοδρομικό Κέντρο για τα επόμενα 40 χρόνια, για όλους τους επιχειρηματίες, για όλους τους δημότες και όχι μόνο των Καλαβρύτων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Αχαΐας».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται στα Καλάβρυτα ένα γκρουπ Ιταλών που έχουν προμηθεύσει τον εξοπλισμό για ξεκινήσει την πιστοποίηση στη «Στύγα».

Διαβάστε επίσης:

Ανόμοιοι οι θάνατοι των παιδιών, 3 με απαντήσεις, νέα στοιχεία της «Π» για το «θρίλερ» σε Αχαΐα – Ηλεία

Υπεξαίρεση «μαμούθ» στην Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος: Οι «business» σε νυχτερινά κέντρα της Πελοποννήσου

Πάτρα: Καταγγελία για bullying μαθητή στο 56ο Δημοτικό σχολείο, «δεν βρίσκω άκρη» λέει μητέρα στην «Π»

«Ηλεκτροσόκ» από 2.500 ρευματοκλοπές, στα Δικαστήρια Πατρών υποθέσεις αχαιών κατηγορούμενων

Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Συγκλονίζουν οι ιστορίες των πέντε θυμάτων ΦΩΤΟ