ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τρεις οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και βία από υψηλόβαθμο στέλεχος της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας, τι αναφέρουν οι καθηγήτριες
Σάλος μετά το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «Πελοποννησού» για καταγγελίες σε βάρος στελέχους της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. ΕΔΕ για την υπόθεση.
![ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τρεις οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και βία από υψηλόβαθμο στέλεχος της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας, τι αναφέρουν οι καθηγήτριες καταγγελίες](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2021/12/Sexoualiki-parexnoxlisi-744x432.jpg)
Σωρεία τηλεφωνημάτων προκάλεσε το χθεσινό Τρίτη 11/02/2025 πρωτοσέλιδο της «Πελοποννήσου» το οποίο αφορούσε στέλεχος της εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρότατες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και φραστική βία.
Οπως έγραφε η «Π», η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης καθώς ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Εκπαίδευσης Νικόλαος Δελέγκος έχει διατάξει Ενορκη Διοικητική Εξέταση.
![ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τρεις οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και βία από υψηλόβαθμο στέλεχος της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας, τι αναφέρουν οι καθηγήτριες Tο χθεσινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «Πελοποννήσου»](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2025/02/protoselido-page-0001-4-707x1024.webp)
Tο χθεσινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «Πελοποννήσου»
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», οι καταγγελίες εναντίον του στελέχους προέρχονται από καθηγήτρια – διοικητική υπάλληλο στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, διευθύντρια σχολείου και μία σύμβουλο εκπαίδευσης της περιοχής της οποίας προΐσταται ο καταγγελλόμενος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο καταγγελίες είναι για σεξουαλική παρενόχληση και η τρίτη αφορά σε φραστική επίθεση και βίαιη συμπεριφορά.
Με αφορμή το δημοσίευμα επικοινώνησαν χθες με την «Π» μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και συγγενικά πρόσωπα των εκπαιδευτικών οι οποίες προχώρησαν σε καταγγελία. Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφεραν, κάποια από τις καταγγελίες φέρεται να είχε γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Εκπαίδευσης, αλλά σύμφωνα πάντα με το συγγενικό περιβάλλον καθηγήτριας δεν είχε διερευνηθεί.
Ετσι, το επόμενο βήμα ήταν να σταλούν στο υπουργείο Παιδείας και από κει και πέρα να ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στην «Π», ενθάρρυνε κι άλλες εκπαιδευτικούς να μιλήσουν.
Παράλληλα όμως με όλα τα παραπάνω, μας έγιναν και τηλεφωνήματα υποστηρικτικού περιεχομένου προς τον καταγγελλόμενο. Σύμφωνα με αυτά, η καταγγελία έγινε για λόγους εκδίκησης. Υπάλληλοι της υπηρεσίας, της οποίας προΐσταται ο καταγγελλόμενος, μας ανέφεραν ότι πρόκειται για συκοφαντίες και στημένες υποθέσεις γι’ αυτό και όλο το προσωπικό της υπηρεσίας, πλην της καταγγέλλουσας, είναι στο πλευρό του. Οι ίδιοι μας ανέφεραν ότι αυτοβούλως δήλωσαν διαθέσιμοι να κληθούν ως μάρτυρες διότι πιστεύουν στην αθωότητα του συγκεκριμένου παράγοντα τον οποίο ζουν σε καθημερινή βάση για πολλές ώρες.
Σε όλα τα παραπάνω θα ρίξει φως το πόρισμα της έρευνας. Με το περιεχόμενό του είτε θα καταρρεύσουν οι κατηγορίες είτε θα παραπεμφθεί ο φάκελος στη δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, απαιτεί αντικειμενικό χειρισμό από τη διοίκηση της Εκπαίδευσης, η οποία οφείλει να μην αφήσει περιθώρια για παραφιλολογίες, οι οποίες θα πηγάζουν από προσωπικά απωθημένα είτε προς τη μία πλευρά είτε προς την άλλη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαντορίνη: Επιμένει ο Τσελέντης για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού, το χειρότερο σενάριο
ΒΙΝΤΕΟ γεννήθηκε το πρώτο μωράκι των «σεισμών» στη Σαντορίνη
Ο καιρός σήμερα: Συνεχίζεται το κρύο, πού θα βρέξει και πού θα χιονίσει, η πρόγνωση για την Πάτρα
Σήμερα η τέταρτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
ΒΙΝΤΕΟ η Αίτνα βρυχάται στην Ιταλία, ροή λάβας από έκρηξη στον κρατήρα του ηφαιστείου ΦΩΤΟ
Υπερωρίες: Μειώνονται οι εισφορές, πώς επηρεάζονται οι μισθοί, τι κερδίζουν οι εργοδότες
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News