Υφαλοι απειλούν το σκάφος του καπετάνιου

Το κύριο άρθρο της «Π»

Η επικαιρότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα, κινήθηκε έτσι που έφερε στην επιφάνεια μία απόλυτη απόδειξη.
Πως ακόμα κι αν μια κυβέρνηση τα πάει γενικά καλά στα μεγάλα ζητήματα, μπορεί να δει τη δημοτικότητά της να γκρεμίζεται, από θέματα που κάποτε θεωρούνταν μικρά.
«Η πολιτική είναι μια τέχνη, που ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει ο ουρανός στο κεφάλι» είχε πει κάποτε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Και φαίνεται να είχε απόλυτο δίκιο.
Η Κυβέρνηση το κατάλαβε πρώτη φορά το καλοκαίρι, που κέρδισε μεν τον β’ γύρο της πανδημίας, κατόρθωσε να περιορίσει τις προκλήσεις Ερντογάν στο Αιγαίο, αλλά την πάτησε από πυρκαγιές και ποιος ξέρει τι της επιφυλάσσει ο επερχόμενος χειμώνας.
Θυμηθείτε, ότι πριν τον Αύγουστο, τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν: «Αν δεν κάνουμε κανένα λάθος ή δεν συμβεί κανένα ατύχημα στην πανδημία και στα ελληνοτουρκικά, τότε δεν φοβόμαστε τίποτα».
Αλλά η κυβέρνηση βρίσκεται τώρα με την πλάτη στον τοίχο, για ζητήματα όπως η βροχή ανατιμήσεων στην αγορά, με τη «φωτιά και λάβρα» στις τιμές των καυσίμων, την αύξηση έως και  50% στην κίνηση στους δρόμους, ενώ ακόμα… μέχρι και πέντε χρόνια περιμένουν σύνταξη χηρείας… οι χήρες των ναυτικών.
Δηλαδή, αυτά που στην κυβέρνηση θεωρούσαν «κατάρα», ίσως τελικά και να ήταν ευλογία, γιατί όσο κυριαρχούσαν η πανδημία και τα ελληνοτουρκικά, όλα τ’ άλλα προβλήματα είχαν ξεχαστεί.
Τώρα όμως ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια και απειλούν, σαν ύφαλοι το σκάφος του καπετάνιου, που κατόρθωσε να το βγάλει άθικτο από τις φουρτούνες.
Ας το έχουν, λοιπόν, στο μυαλό τους καλά οι κυβερνώντες.
Τις κυβερνήσεις δεν τις «ρίχνουν» μόνο τα μεγάλα ζητήματα, αλλά και τα μικρά..!