Ο Προμηθέας μάχη με τη Μπουργκ για το Eurocup

Ο Προμηθέας παίζει στη Γαλλία με αντίπαλο τη Μπουργκ (μετράει επίσης 2 ήττες σε αντίστοιχα παιχνίδια στην Ευρώπη) και έχει σαν στόχο να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στο φετινό Eurocup.

Προμηθέας Ο Αμπντούλ Γκάντι και ο Τζεράι Γκραντ είναι έτοιμοι για τη Μπουργκ

Ο Απόλλων αποτελεί παρελθόν από το βράδυ του Σαββάτου για τον Προμηθέα. Ηδη το μυαλό όλων στην ομάδα του Λουίς Κασιμίρο έχει στραφεί στο σημερινό (9μ.μ.) παιχνίδι με τη Μπουργκ στη Γαλλία για την 3η αγωνιστική του Β΄ Ομίλου του Eurocup. Οι «Προμηθείς» έχουν ξεκινήσει την σεζόν στην Ευρώπη με 2 ήττες (στη Βαλένθια και από τη Γκραν Κανάρια στην Πάτρα), οπότε ήρθε η ώρα για την πρώτη νίκη εκτός συνόρων. Βέβαια και η Μπουργκ από την πλευρά της μετράει 0-2 στο ξεκίνημα του φετινού Eurocup, έχοντας χάσει στην έδρα της από τη Βενέτσια και στη Λιουμπλιάνα από την εκεί Τσεντεβίτα.

Ο Προμηθέας θα παίξει στην «EKINOX Arena» (χωρητικότητα 3.548 θεατές), γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να προσέξει τους ποιοτικούς Γάλλους που διαθέτει η ομάδα του Λορέντ Λενάμ, όπως ο σέντερ Αλεσάντρ Τσασάνγκ, ο δίμετρος γκαρντ Ούγκο Μπενίτεζ, ο φόργουορντ Μαξίμ Κουρμπί, ο σέντερ Πιέρ Πέλος, ο φόργουορντ μαξίμ Ρους και ο γκαρντ Ζουλιάν Αξέλ. Από πλευράς ξένων, ο Προμηθέας καλείται να σταματήσει τους Αμερικανούς Κάλβιν Χάρις Τζούνιορ (γκαρντ), Χέιντεν Ντάλτον (φόργουορντ), Τζάκορι Ουίλιαμς (φόργουορντ) και Ερικ Μίκα (σέντερ), καθώς επίσης και τον Νιγηριανό γκαρντ Ρασίντ Σουλαϊμόν.

Ο Προμηθέας, που προπονήθηκε την Κυριακή στο «Τόφαλος», βρίσκεται από χθες στη Γαλλία, εκεί όπου έκανε και βραδινή προπόνηση. Τα υπόλοιπα παιχνίδια στον Β΄ Ομιλο του Eurocup θα διεξαχθούν αύριο, με το πρόγραμμα να έχει ως εξής: Μπούρσασπορ-Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνας (7μ.μ.), Μπουντούτσνοστ-Βίρτους Μπολόνια (7μ.μ.), Ουλμ-Βενέτσια (8.30μ.μ.) και Βαλένθια-Γκραν Κανάρια (9.30μ.μ.).

«ΜΕΣΑ» Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χάρης Γιαννόπουλος έχασε το ντέρμπι με τον Απόλλωνα, καθώς εξαιτίας του τραυματισμού του παρακολούθησε το μεγάλο παιχνίδι από τον πάγκο, όμως ο «Γιαννό» θα δώσει «παρών» στον αγώνα με τη Μπουργκ.

ΤΟ «MENTALITY» ΤΟΥ «ΔΟΝ ΛΟΥΙΣ»
Αμέσως μετά τη νίκη του Προμηθέα επί του Απόλλωνα, ο Λουίς Κασιμίρο στάθηκε στον όρο «mentality». Οπως είπε χαρακτηριστά αυτό είναι το στοιχείο που θα πρέπει να έχει το πατρινό συγκρότημα ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα (και ακόμη παραπέρα…) οι «Προμηθείς» θα πρέπει να δίνουν δυο παιχνίδια την εβδομάδα σε Basket League και Eurocup (μετά τις γιορτές θα «πλακώσει» και το Κύπελλο). Υπό αυτήν την έννοια, λοιπόν, το «mentality», δηλαδή η νοοτροπία, ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα όπως θα το μεταφράζαμε στα ελληνικά, είναι πολύ σημαντικό. «Η ομάδα έχει ετοιμαστεί να δίνει δυο παιχνίδια την εβδομάδα από πλευράς φυσικής κατάστασης και πληρότητας ρόστερ. Εκείνο που χρειάζεται, όμως, να έχουμε είναι το mentality σε κάθε παιχνίδι», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του «Δον Λουίς».

Ο «ΓΟΛΓΟΘΑΣ» ΕΩΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Θυμίζουμε τα παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι τα Χριστούγεννα για τον Προμηθέα: 2/11: Με Μπουργκ στη Γαλλία (Eurocup). 6/11: Με Αρη στο «Τόφαλος» (Basket League). 10/11: Με Μπούρσασπορ στο «Τόφαλος» (Eurocup). 13/11: Με Ιωνικό στον «Πλάτωνα» (Basket League). 17/11: Με Ουλμ στη Γερμανία (Eurocup). 20/11: Με Κολοσσό Ρόδου στην Πάτρα (Basket League). 4/12: Με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (Basket League). 8/12: Με Μπουντούτσνοστ στην Πάτρα (Eurocup). 11/12: Με το Λαύριο στο «Τόφαλος» (Basket League). 15/12: Με Βίρτους Μπολόνια στην Ιταλία (Eurocup). 18/12: Με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (Basket League). 21/12: Με τη Βενέτσια στην Πάτρα (Eurocup).